ABBA-Björn: Dancing Queenia luultiin Silvialle tehdyksi lauluksi

Björn Ulvaeus on parhaillaan Helsingissä mainostamassa toukokuussa avattavaa Tukholman ABBA-museota.

Ulvaeus on ollut itse mukana ABBA-museon kehittelyssä. Yhtyeen tarinan kuulemisen lisäksi kävijät pääsevät museossa esimerkiksi sovittamaan ABBA-jäsenten vaatteita ja esiintymään heidän kanssaan lavalle.

– Tätä museota on pitkään haluttu Tukholmaan ja vihdoin me pääsimme sopimukseen siitä. Vuosi sitten kun sain tietää, että sellainen tulee, halusin ehdottomasti päästä mukaan sen suunnitteluun. Se kertoo minusta ja yhtyeestämme, joten tietenkin halusin varmistaa, että siitä tulee mahdollisimman hieno, Björn Ulvaeus nauraa.

ABBA:n laulaja-kitaristi ja lauluntekijä muisteli MTV3.fin haastattelussa myös yhtyeen kulta-aikoja.

Jättimäisen määrän hittejä tehneen bändin yksi suurimmista menestyskappaleista oli Dancing Queen, jonka he esittivät kesäkuussa 1976 kuningas Kaarle Kustaan ja Silvian häitä edeltäneessä gaalakonsertissa Tukholman Oopperatalolla.

– Esitimme Dancing Queenin ja kaikki luulivat, että olimme tehneet sen Silviaa varten. Mutta ei, olimme nauhoittaneet sen jo aikaisemmin, ennen kuin edes ajattelimme häntä, Ulvaeus hymähtää.

Hän kertoo tavanneensa kuningasparin myös henkilökohtaisesti ABBA-vuosina monta kertaa.

– He ovat todella mukavia ihmisiä.

Dancing Queen oli superhitti aina Yhdysvaltoja myöten ja myös Ulvaeus nimeää sen yhdeksi suosikikseen ABBA:n tuotannosta.

– Minun on vaikea nimetä yhtä lempikappaletta tai edes kolmen kärkeä, koska pyrimme koko ajan kehittymään lauluntekijöinä ja esiintyjinä. Uramme alussa olimme lähes teinejä ja lopussa hyvinkin kypsiä aikuisia, Ulvaeus selitti.

Hän osaa kuitenkin mainita muutaman suosikkinsa ABBA:n eri aikakausilta.

– Alkuajoilta suosikkejani ovat erityisesti Mamma Mia ja S.O.S, keskivaiheilta Dancing Queen, Fernando ja Knowing Me, Knowing You. Loppuajoilta pakko sanoa Winner Takes it All, hän luettelee.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat