Ilona, 19, elättää itsensä Youtubella – "Vanhemmat sanoivat, mene oikeisiin töihin"

1:48

Parhaimmillaan sadat tuhannet nuoret katsoavat Youtube-tähti Ilona Ylikorven tekemiä videoita, joilla 19-vuotias nuori elättää itsensä täysin. Tubettajan mielipiteillä voi olla suuri vaikutus nuoriin katsojiin, mutta videoiden takana liikkuvat myös suuret mainosrahat.

Ilona Ylikorpi on vuoden ajan tehnyt omaa Youtube-kanavaansa, jolla on tällä hetkellä jo yli satatuhatta tilaajaa. 19-vuotiaan naisen Instagram-tilillä taas on jo yli 210 000 seuraajaa. Elantonsa hän tienaa täysin sosiaalisen median avulla.

– Teen tätä niin kauan kuin haluan ja tämä tuntuu hyvältä. Ehkä myöhemmin siirryn sitten johonkin muuhun, kuten jountohommiin. Haluan kokeilla, mikä on minun juttu ja teen sitä niin kauan, kuin se tuntuu siltä. Tähän asti tämä on tuntunut erittäin hyvältä, Ilona kertoo hymyillen.

Miten alle parikymppinen Youtube-tähti suhtautuu rooliinsa mielipidevaikuttajana? Millaisen vastuun se tuo? Katso vastaukset yllä olevalta videolta!

"Olimme vähän omanlaisia"

Ilonan tubetusuransa lähti käyntiin jo noin neljä vuotta sitten, kun Ilona ja hänen ystävänsä Julia alkoivat ladata Youtubeen yhdessä tekemiään videoita.

– Me olimme aina olleet vähän sellaisia, ettei meillä ollut niin paljon kavereita, olimme vähän omanlaisia. Meille tuli tylsää, ja olimme tykänneet katoa ja lukea paljon blogeja. Silloin en olisi varmaan uskaltanut perustaa yksin kanavaa, Ilona kertoo.

– Silloin kun aloitimme Julian kanssa, esimmäinen ja ainut asia, jonka vanhempani sanoivat, oli, että mene oikeisiin töihin, Ilona naurahtaa.

Vielä silloin Youtube olikin tähden mukaan paljon pienempi kanava. Nyt palvelun kasvaessa yhä useamman kokopäivätyöksi ja isoksi tulonlähteeksi, on vanhempien mieli muuttunut.

– He ovat olleet todella kannustavia, ja sanoneet, että 'tee sinun juttuasi'. Se, että saan olla luova ja toteuttaa itseäni, tekee myös heidät iloiseksi.

"Perus huorittelut eivät mene tunteisiin"

Suurin osa ihmisistä ovat olleet Ilonan mukaan kannustavia, mutta jatkuvasti nuori tapaa myös ihmisiä, joiden mukaan tubettaminen ei ole oikea työ tai talonlähde.

– Olen aina ollut sellainen ihminen, joka suodattaa negatiivisen palautteen pois enkä keskity siihen. Perus huorittelut eivät mene tunteisiin, mutta jos on joku syvempi kirjoitus, joka on minua vaivaavasta asiasta, niin sitä ehkä vähän miettii, Ilona kertoo.

– Yleisesti keskityn kuitenkin positiivisiin kommentteihin ja keskitän energiani niihin, koska ne ovat niitä ihmisiä, jotka oikeasti katsovat videoitani ja välittävät siitä, mitä teen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja