Mainos

Äärioikeisto murhasi Intiassa

Ainakin 24 ihmistä sai surmansa ja 13 haavoittui, kun aseistautunut äärioikeistolainen ryhmä hyökkäsi Itä-Intiassa sijaitsevaan kylään, kertoi intialainen uutistoimisto PTI tänään.

Hyökkäys tapahtui myöhään eilen Shankarbighan kylässä Biharin osavaltiossa. Suurin osa uhreista oli alempaan kastiin kuuluvia hindunaisia ja -lapsia. Poliisin mukaan iskun takana oli 100 miehen joukko Ranvir Sena -nimisestä maanomistajien yksityisestä armeijasta, joka on usein hyökännyt köyhiä talonpoikia vastaan kostaakseen maolaisten sissien maanomistajiin kohdistaman väkivallan. Ranvir Sena on kielletty Intiassa.

Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjät kiskoivat uhrit ulos kodeistaan ja ampuivat heidät. Jotkut heistä huusivat iskulauseita, joiden perusteella kyseessä oli kostoisku Ranvir Senan erään johtajan ja tämän pojan murhan johdosta. Maolaiset sissit ovat toimineet joissakin osissa Intiaa, etenkin Andhra Pradeshin ja Biharin osavaltioissa, viimeksi kuluneet 30 vuotta. Sissit taistelevat köyhien talonpoikien riistoa vastaan.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.