Äärimmäisen vaaralliseksi luonnehdittu Mikko Vehviläinen sai kahdeksan vuotta vankeutta Britanniassa – värväsi nuoria "rotusotaan"

Äärimmäisen vaaralliseksi luonnehdittu Mikko Vehviläinen sai kahdeksan vuotta vankeutta Britanniassa 0:19

34-vuotias suomalaismies on tuomittu Britanniassa kahdeksaksi vuodeksi vankilaan äärioikeistolaisesta radikalismista, kertoo maan poliisi.

Britannian armeijassa palvellut Mikko Vehviläinen sai tuomionsa jo aiemmin tänä vuonna, mutta siitä kerrottiin julkisuuteen vasta nyt, kun kuuden muun syytetyn oikeudenkäynti saatiin päätökseen. Hänet pidätettiin Breconissa Walesissa. 

Länsi-Midlandsin terrorismiyksikön mukaan mies oli keskeinen toimija National Action -äärijärjestössä. Järjestön toiminta kiellettiin jo vuonna 2016.

Värväsi nuoria mukaan "rotusotaan"

Afganistanissakin palvellut Vehviläinen pyrki värväämään ja radikalisoimaan nuoria järjestöön mukaan. Terrorismiyksikön tutkinnanjohtaja luonnehti miestä "äärimmäisen vaaralliseksi".

Guardianin mukaan Vehviläinen uskoi rotusodan tulevan ja halusi edesauttaa sitä luomalla aseistetun tukikohdan walesilaiseen kylään. 

Pidätyksen yhteydessä Vehviläinen oli sanonut vaimolleen joutuvansa pidätetyksi sen vuoksi, että on patriootti, Guardian kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat