Mainos

Äänestys alkoi vilkkaasti Miami Beachissa

Kerryn kannattajat pystyttivät kylttejään äänestyspaikalle Miami Beachin kaupungintalolla. Monet äänestäjät korostivat Yhdysvaltain turvallisuuden merkitystä.

Kymmenet ihmiset jonottivat äänestysvuoroaan Miami Beachin kaupungintalolla Floridassa. Jonot alkoivat kiemurrella heti aamuseitsemältä, kun vaalihuoneistot avautuivat.

- Päätin tulla aikaisin, koska tungos kasvaa koko ajan. En halua olla täällä tuntikausia, sanoi jonossa seissyt Marta Bloom.

Bloom paljasti äänestävänsä George W. Bushia. Hänen mukaansa Bush on hoitanut tehtävänsä kiitettävästi ja presidentti ansaitsee toisen virkakauden.

-En ole republikaani, mutta pidän Bushista henkilönä.

Bloomin mielestä demokraattien presidenttiehdokas John Kerry on käyttänyt Irakin sotaa kyseenalaisesti hyväkseen. Hän arveli, etteivät Irakia koskevat erimielisyydet ole oikeasti niin merkittäviä ja demokraatit yrittävät vain savustaa Bushin pois Valkoisesta talosta.

- Pidän turvallisuutta näiden vaalien pääaiheena. Syyskuun yhdestoista mullisti kaiken. Bush tuntuu vahvemmalta terrorismin vastaisen sodan johtajalta kuin Kerry, Bloom aprikoi.

Bloom oli menossa äänestämään ensimmäistä kertaa elämässään, huonolla menestyksellä: nuori nainen oli tullut turhaan Miami Beachin kaupungintalolle, koska se ei ollutkaan hänelle rekisteröity äänestyspaikka. Monet muutkin huomasivat tulleensa väärään paikkaan ja marssivat pois.

Monet puhuivat turvallisuudesta

Jessica Saperstein pääsi puolestaan etenemään nopeasti kohti sisäänkäyntiä, kun lähtijät lyhensivät jonoa. Hän kertoi äänestävänsä Kerryä.

- Kerry on liberaalimpi kuin Bush. Tämä on tärkeää naisille ja naisten oikeuksille. Kerry on muutenkin ajanut asioita, jotka koen läheisiksi, Saperstein selvitti.

Saperstein myönsi olevansa enemmän tai vähemmän demokraatti. Hän kannatti myös edellisissä presidentinvaaleissa demokraattien ehdokasta, Al Gorea. Sapersteinin takana seisova Charles Lovelace äänesti puolestaan Bushia vuonna 2000, eikä Kerry tunnu sen paremmalta kuin Gore. Lovelace tunnusti tosin olevansa pesunkestävä republikaani, puolueen jäsen. Hän korostaa tietysti Yhdysvaltain turvallisuuden merkitystä.

- Kerry toisi epävakautta. Toivon todella, että Bush voittaa. Veikkaan Bushin saavan 298 valitsijamiesääntä 538:sta, hän sanoi.

Valinta edellyttää 270:tä ääntä. Vaalihumu näytti levinneen vaalihuoneistojen edustalle saakka. Esimerkiksi Miami Beachissa Kerryn kannattajat pystyttivät kampanjakylttinsä kaupungintalon nurmikolle, aivan äänestäjien silmien alle. Sen sijaan Bushin vapaaehtoisjoukot eivät olleet heti liikkeellä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.