Mainos

Aamuposti: Pokemoneja jahdannut lapsi eksyi keskelle päärataa Hyvinkäällä

Aamuposti kirjoittaa tapauksesta, jossa Pokemoneja jahdannut lapsi päätyi keskelle päärataa Hyvinkäällä.

Lehden mukaan Aseman koulun rehtori Jari Laukkanen on lähettänyt koululaisten vanhemmille asiasta Wilma-viestin, jossa hän kertoo saaneensa soiton nuoresta Pokemonien perässä olleesta lapsesta pääradalla.

Asiaton oleskelu rautatiealueella on kielletty

– Asiaton oleskelu ratapiha-alueella, ratalinjalla, rautatiesillalla tai rautatietunnelissa on kielletty rautatielaissa

– Myös oleskelu radan välittömässä läheisyydessä on vaarallista

– Kiipeäminen vaunujen päälle tai radan rakenteisiin on kiellettyä ja hengenvaarallista

– Radan yläpuolella kulkevissa ajolangoissa on 25 000 voltin jännite, joka aiheuttaa ihmiseen osuessaan vaikeita palovammoja ja pahimmillaan kuoleman

– Sähköiskun voi saada myös ilman kosketusta jännitteellisiin osiin, sillä henkilön mennessä liian lähelle näin suuri jännite voi loikata ilmavälin yli

Lähde: Trafi

– Kyseinen lapsi oli saatu kyllä pois raiteilta aikuisen soittajan toimesta, mutta parasta tietysti olisi, että sinne ei mentäisi ollenkaan.

Arviot lapsen iästä vaihtelevat, mutta kyseessä oli joka tapauksessa alakoululainen.

– Silminnäkijöiden kertomukset poikkeavat toisistaan, mutta tästä asiasta on tärkeää muistuttaa vanhempia, Laukkanen kirjoittaa.

Vaaroista muistutettiin viimeksi marraskuussa

Lehti siteeraa myös junaratojen vaaroista marraskuun alussa kertonutta Liikenneviraston, Trafin ja VR:n tiedotetta, jossa veturinkuljettaja Katja Lehtonen kertoi omista kokemuksistaan Kauhavalla pimeänä marraskuisena iltana tilanteessa, jossa junalla oli nopeutta 140 kilometriä tunnissa.

– Yhtäkkiä huomaan laiturilla parveilevan kymmenkunta toisella kymmenellä olevaa lasta. Joku, mielestään uskalias, seisoi raiteilla. Samalla kun teen hätäjarrutuksen ja painan torvea, osa lapsista vetää kiskoilta poikaa laiturille. Ja aivan pian, jo sekunnissa junani pyrähtää nuorison ohitse. Voin kertoa, että nämä hetket, nuo muutamat sekunnit ovat piinaavia kuljettajalle.

– Aina ei käy hyvin. joskus käy niin, että viesti tuodaan mustassa jätesäkissä ja sitä en kerta kaikkiaan toivo koskaan kenellekään vanhemmalle.

0:42

2:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.