9-vuotias poika joutui leikkaukseen nieltyään magneettipalloja – äiti syyttää TikTok-haastetta: "Jack on onnekas, koska on edelleen hengissä"

Tiktokin twerkkaushaaste saattaa ihmisiä sairaalaan: ”Olkaa varovaisia tehdessänne Wap Wap:ia!” 1:58
Keväällä kerroimme TikTokin twerkkaushaasteesta, josta aiheutui sairaalareissuja.

9-vuotiaan pojan arvellaan joutuneen sairaalaan TikTok-haasteen takia. 

Skotlantilaisen Carolann McGeochin 9-vuotias poika Jack joutui sairaalahoitoon nieltyään magneettipalloja. Hänen äitinsä uskoo pojan tehneen niin TikTok-haasteen vuoksi, kertoo muun muassa The Scottish Sun.

Ultraäänessä näkyi suolistotukos

Jack joutui sairaalahoitoon 7. syyskuuta. Hän oksenteli ja hänellä oli kovia vatsakipuja.

Tutkimuksissa paljastui, että pojan suolistossa oli jotain tukkeena. Myöhemmin poika tunnusti nielleensä pieniä hopeanvärisiä magneettipalloja.

Äiti arvelee Facebook-julkaisussa, että poika oli kokeillut Tiktokissa trendaavaa haastetta. Mediatietojen mukaan sovelluksessa on hiljattain ollut suosittua kokeilla laittaa pienet magneettipallot kielen päälle ja alle, jolloin näyttäisi siltä kuin suussa olisi kielikoru.

Leikkauksessa poistettiin osia suolistosta

Jackille tehtiin kiireellinen leikkaus. Carolannille sanottiin, että poika saattaisi joutua käyttämään avannepussia loppuelämänsä.

– Ja ikään kuin tuossa ei olisi tarpeeksi, minulle sanottiin, että nuo magneettipallot saattaisivat aiheuttaa niin pahaa tuhoa, että hän ei välttämättä selviäisi, hän kertoo The Sunille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Minun piti allekirjoittaa lupa operaatiolle ja kertoa tiedostavani se, että ”mitä tahansa voi tapahtua”.

Leikkaus kesti neljä tuntia. Jackilta jouduttiin poistamaan umpilisäke, ohutsuoli ja 30 senttimetriä paksusuolesta.

Vointi paranemaan päin

Viisi päivää leikkauksen jälkeen Jack oli edelleen tiputuksessa. Hän ei pystynyt kävelemään ilman apua eikä ollut äitinsä mukaan ollenkaan oma iloinen itsensä. 

Viimeisimmässä Facebook-päivityksessään äiti kertoo pojan voinnin kohentuneen aiemmasta. Suoliston toimintakin näyttäisi osoittaneen merkkejä tervehtymisestä.

Vakava varoitus muille vanhemmille

Carolann kertoi tarinan sosiaalisessa mediassa varoittaakseen muita tästä vaarasta.

– Jack on onnekas, koska on edelleen hengissä. Jos hänen kokemuksensa voi estää toisia lapsesta joutumasta samaan tilanteeseen, aion tehdä kaikkeni saadakseni sanaa levitettyä.

Aiemmin olemme kertoneet toisesta brittiperheestä, joka varoitti kokemuksensa jälkeen muita samaisesta magneettihaasteesta.

Lue myös:

    Uusimmat