TikTokin alastomassa siluettihaasteessa piilee karu riski – tästä syystä nakuilu ei kannata

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
#Unfiltered -somehaaste haastaa paljastamaan kasvot filtterin takaa – uskallatko sinä ottaa haasteen vastaan? Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa.

Naiset varoittavat toisiaan #silhouettechallenge-haasteesta, sillä siinä käytetyn punaisen filtterin voi poistaa melko helposti. 

TikTokissa kiertää nyt siluettihaaste, johon saattaa liittyä yllättävä riski. Naiset varoittavat toisiaan #silhouettechallenge-nimellä kulkevasta haasteesta, jossa omaan kuvaan lisätään punainen filtteri.

Väriefektin voi poistaa kuvista helposti

Moni poseeraa alkuperäisessä kuvassa vähissä vaatteissa tai alastomana, mutta alastomuus peittyy käytetyn, punaisen filtterin alle. Väriefektin voi kuitenkin poistaa kuvista melko helposti, kertoo Buzzfeed News.

Netistä voi löytää useita ohjeita punaisen filtterin poistamiseen; aiheelle omistettiin jopa Reddit-alaosio, joka sittemmin kiellettiin sääntörikkomuksen vuoksi. Sivun yhteisösäännöt kieltävät "tahdonvastaisen pornografian".

"Se on helppo palauttaa alkuperäiseen muotoonsa"

Esimerkiksi valokuvaaja Kai Lee kehuu filtterihaasteen kuvia luoviksi ja kauniiksi, mutta muistuttaa, että kuka tahansa voi poistaa filtterin kuvasta.

– Jos sinulla on rintaliivit ja alushousut, tai jos olet alasti, ennen kuin editoit kuvan, tiedä, että se on helppo palauttaa alkuperäiseen muotoonsa, Kai totesi TikTok-videollaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jatkovideollaan Kai sanoo, että haluaa jakaa tietoa erityisesti nuorille, jotka ottavat osaa haasteisiin.

– Valitettavasti maailma ei ole pelkkää auringonpaistetta, sateenkaaria ja rehellisiä ihmisiä. Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita näkemään ylimääräistä vaivaa tehdäkseen elämästänne helvettiä. En halua, että se sattuu teille, Kai sanoo.

"Voitte nähdä, mitä ylläni on, joten jos olisin alasti, se paljastuisi"

Brina Bee kokeili muokata omaa kuvaansa kuvankäsittelyohjelmalla esitelläkseen, miten punaisen filtterin voi poistaa. Hän sai täysin mustalta vaikuttaneesta kuvasta esiin leggingsinsä ja rintaliivinsä. 

– Voitte nähdä, mitä ylläni on, joten jos olisin alasti, se paljastuisi, Brina huomautti videollaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Samat miehet, jotka tekevät kaikkensa ollakseen karmeita hyypiöitä, heristävät sormeaan naisille..."

Danyelle Thomas huomauttaa Facebookissa, että moni mies tuntuu syyttävän naisia siitä, että nämä ylipäätään latasivat vähäpukeisia kuvia itsestään nettiin. Se, että kuvia väärinkäytetään ja filtteri poistetaan, on kuitenkin niitä väärinkäyttävien miesten syy, Danyelle huomauttaa.

– Samat miehet, jotka tekevät kaikkensa ollakseen karmeita hyypiöitä, heristävät sormeaan naisille ja kertovat, mitä naisten ei pitäisi panna nettiin. Koska kaikista niistä asioista, joita miehiltä puuttuu – esimerkiksi etiikkaa ja rajoja – heiltä ei puutu röyhkeyttä, Danyelle kirjoittaa.

"Täysin etovan oksettavaa"

Tieto siitä, että jotkut poistavat filttereitä kuvista huvikseen, on herättänyt raivoa netissä.

– Aioin itse tehdä tämän [haasteen]. Tämä muistuttakoon minua siitä, että en tee, Tell Pitts sanoo.

– Täysin etovan oksettavaa, Acharo Smith sanoo.

– Ooh, nyt tiedän, miksi joku kehotti naisia varmistamaan, etteivät he olisi täysin alasti haastetta tehdessään. Mietin silloin, mitä väliä sillä on, mutta miestenpä takia tietenkin, Danielle Slaughter kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat