Mainos

Nämä 12 epämukavaa tuntemusta paljastavat, että elämäsi on oikeilla raiteilla

Unelmien tavoittelu saattaa aiheuttaa epämukavia tuntemuksia, jotka ovat kuitenkin täysin luonnollisia.

Pelon, ahdistuksen tai stressaantuneisuuden tunteet eivät välttämättä olekaan huonoja tuntemuksia. Ne saattavat nimittäin olla merkki siitä, että olet oikealla tiellä kohti unelmiesi toteuttamista.

Lifehack jakoi 12 merkkiä, jotka kertovat elämäsi olevan juuri oikeilla raiteilla.

1. Ymmärrät olevasi yksin vastuussa kaikesta

Oivallus siitä, että olet itse vastuussa onnestasi ja elämästäsi, voi tuntua ikävältä. Tunne on kuitenkin terve merkki siitä, että olet ymmärtänyt elämästä jotain suurta ja tärkeää. Totuus on nimittäin se, että vain sinä itse olet vastuussa onnestasi.

2. Koet olevasi eksyksissä

Tunne voidaan tulkita helposti masennuksen oireeksi, mutta todellisuudessa se voikin kertoa aivan päinvastaista. Eksyksissä oleva elää nimittäin vahvasti hetkessä. Tällöin pohdit vakavissaan suuntaa elämällesi ja seuraavia mahdollisuuksia, jotka odottavat tarttumista. Vaikka tunne on ikävä, on se myös aina täynnä mahdollisuuksia – älä siis unohda sitä!

3. Nukut levottomasti yöstä toiseen

Jo edellä mainittujen tunteiden kanssa painiminen voi viedä yöunet. Tulevaisuuteen liittyvät ajatukset, mahdollisuudet ja pelot valtaavat mielen juuri silloin, kun pitäisi nukkua ja kerätä energiaa seuraavaa päivää varten. Moisten ajatusten takia valvomisella on kuitenkin positiivinen puolensa: tuntemukset ovat nimittäin täysin normaaleja elämän tilanteissa, joihin liittyvät riskien ottaminen ja omien rajojen rikkominen.

4. Näet erikoisia unia

Unet ovat usein alitajunnan tuotoksia, minkä vuoksi unet voivat olla outoja ja täynnä ristiriitaisia tunteita. Tällaisten unien näkeminen kertookin ajatusten virrasta, joka käy kierroksilla. Tämä voi olla myös merkki elämän isoista muutoksista.

5. Sinun on vaikeaa keskittyä

Tämä tunne voi liittyä siihen, kun alat luottaa yhä enemmän intuitioosi ja luovuuteesi. Ajattelutavan muutos voi näin vaikuttaa vasempaan aivopuoliskoon, joka vastaa muun muassa keskittymiskyvystä ja pienten yksityiskohtien muistamisesta. Näin olo voi tuntua siltä, että ajatus ei kulje samalla tavalla ja olo on usein hämmentynyt. Ei kuitenkaan syytä huoleen! Tämä on nimittäin myös merkki avoimesta mielestä, joka on valmis uusiin haasteisiin.

6. Tunteesi heittelevät vuoristoradan lailla

Erilaisten tunteiden kohtaaminen ei ole välttämättä merkki vihasta tai surusta, vaan ennemminkin mielen temppu auttaa sinua kohtaamaan tunteita, jotka liittyvät johonkin paljon suurempaan. Esimerkiksi suuret elämänmuutokset voivat aiheuttaa tunteita, joiden ylittäminen on tarpeen, jotta pääset tavoitteissasi eteenpäin.

7. Haluat vetäytyä yksinäisyyteen

Kun koemme tarvetta eristäytyä muista ihmisistä, luulemme usein automaattisesti kokemamme olevan masennuksen oireita. Tuntemukset voivat kuitenkin olla vain merkki siitä, että haluat tutustua itseesi paremmin ja pohtia, mihin haluat ajatuksesi seuraavaksi keskittää. Tällaiset tunteet kannattaa hyödyntää ja valmistautua näin tulevien haasteiden kohtaamiseen.

8. Kohtaat lapsuutesi ongelmat uudelleen aikuisena

Mikäli lapsuutesi on ollut haastava, tulet mitä todennäköisimmin kohtaamaan samoja ongelmia myös aikuisena. Tällaisten ongelmien kanssa painitaan nimittäin usein koko elämä. Tällaisten tunteiden kohtaaminen ei ole kuitenkaan huono asia – ne ovat nimittäin merkki siitä, että olet valmis tunnistamaan ja hyväksymään lapsuutesi tapahtumia, joiden vuoksi olet juuri sellainen kuin olet. Näiden taitojen kartuttaminen puolestaan auttaa sinua kohtaamaan tulevia ongelmia.

9. Pelkäät mukavuusalueesi ulkopuolelle astumista

Uusien tilanteiden kohtaaminen voi olla äärimmäisen pelottavaa ja epämukavaa. Tällöin asetat nimittäin itseluottamuksesi ja uskomuksesi kyseenalaisiksi. Parhaimmillaan voit kuitenkin ylittää itsesi ja kasvattaa itseluottamustasi roimasti.

10. Koet epävarmuutta siitä, kuka oikein olet

Jokainen on toisinaan epävarma itsestään. Yleensä epävarmuus liittyy elämänmuutoksiin. Näitä tuntemuksia ei kuitenkaan ole syytä tulkita itseluottamuksen murtumiseksi, vaan ennemminkin kasvuksi ihmisenä. Tämä puolestaan on välttämätöntä aina, kun valmistaudut uusiin haasteisiin elämässäsi.

11. Tajuat, miten pitkä matka sinulla on vielä edessä tavoitteidesi saavuttamiseksi

Kiinalaisen sananlaskun mukaan silloin, kun luulet suorittaneesi jo 90 prosenttia matkastasi, olet todellisuudessa vasta puolessa välissä. Tämä onkin oiva esimerkki siitä, kuinka vaikeaa viimeisen kymmenen prosentin suorittaminen oikeasti on. Tässä kohtaa on kuitenkin syytä tarkastella ylpeydellä jo kuljettua matkaa kohti omia unelmia.

12. Sanot ääneen, mitä ajattelet

Elämänkokemuksen myötä saatat huomata uskaltavasi entistä rohkeammin puolustaa itseäsi. Saatat ammentaa rohkeutesi suuttumuksesta, kun tajuat jonkun uhkaavan sinua.

Lähde: Lifehack

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.