84-vuotias mies masentui vaimon kuoltua syöpään – lapsenlapsi vei vaarin bilettämään Espanjaan: "Se oli ilta, jota en koskaan unohda"

Voiko yksinäisyys tappaa? 7:17
Voiko yksinäisyys tappaa? Huomenta Suomen vieraana Turun yliopiston kasvatuspsykologian apulaisprofessori, yksinäisyystutkija Niina Junttila.

Jake vei vaimon menettäneen vaarinsa lomamatkalle Espanjan lämpöön. Railakkaaksi kääntynyt lomamatka muutti lopulta isoisän elämän suunnan. 

Denis, 84, ui vielä jokin aika sitten todella syvissä vesissä, kun hänen vaimonsa Norma menehtyi munasarjasyöpään loppuvuodesta 2017. Vanha mies ajatteli, että pian myös hänen aikansa lähteä – olihan vaimo hänen elämänsä suurin rakkaus.

Denisin lapsenlapsi, Jake Gill, muutti masentuneen vaarinsa luokse. Parivaljakko muisteli perheen yhteisiä lomareissuja Espanjassa sijaitsevan Denian kaupungissa.

– Vietimme perheeni kanssa paljon aikaa Deniassa ja rakastuin siihen paikkaan – se tuntui kodilta. Itseasiassa isovanhempienikin piti mennä sinne vuosien ajan, Jake kertoo LADbiblelle.

Jake saikin lomamuisteloista idean: vaari oli vietävä Espanjan auringon alle tuulettumaan. Ja niin tapahtui: parivaljakko otti suunnakseen Espanjan hiekkarannat.

Matka sai railakkaan käänteen

Lomamatkansa aikana Denis ja Jake pelasivat korttia, nauttivat auringosta ja ottivat rennosti – aivan kuten he olivat suunnitelleetkin.

Rento lomamatka sai railakkaan käänteen viimeisenä iltana muutaman Bailey’s-drinkin jälkeen. Kaksikko oli jo kauan keskustellut siitä, kuinka hienoa olisi, jos he laittaisivat yhdessä jalalla koreasti.

Pienessä maistissa ollut vaari innostui ajatuksesta, ja niin kaksikko suuntasi paikalliseen yökerhoon suuren huomion saattelemana.

– Olin vain, että vau – nyt se todella tapahtuu! Kävelimme paikalliseen klubiin. Isoisän kävelykeppi ja iso takki keräsivät lukuisia katseita, ja ihmiset selvästi puhuivat meistä.

Ilta jatkui aamuun saakka

Isoisä oli silmin nähden juhlatuulella: hän nautti kovaäänisesti pauhaavasta tanssimusiikista ja kumosi useita ginijuomia kurkustaan alas.

Denis ja Jake nauttivat laatuajastaan niin paljon, että parivaljakko palasi resorttiinsa vasta puoli viisi aamulla.

– Se oli epätodellista, aivan mahtavaa. Se oli ilta, jota en koskaan unohda, Jake kehuu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lomamatkalla suuret vaikutukset

Viikon kestänyt lomamatka teki sekä Denikselle että Jakelle hyvää: he rentoutuivat ja tutustuivat toisiinsa entistäkin paremmin.

– On vaikeaa kuvailla sanoin, mitä lomalla tapahtui, mutta se teki meistä entistäkin läheisemmät. Saimme paljon muistoja, joita me kumpikaan emme koskaan unohda, Jake sanoo tyytyväisenä.

Vaikka kyseessä olikin ”vain” aurinkomatka Espanjassa, lomailu muutti 84-vuotiaan Denisin elämän suunnan. Jos 84-vuotias mies oli aiemmin ajatellut kuoleman jo kolkuttelevan ovella, lomamatkan jälkeen vanhus suunnitteli innoissaan tulevaisuuttaan.

– Hän suunnittelee jatkuvasti tulevia lomamatkojaan. Isoisäni on varannut lomamatkan luokseni Espanjaan, ja 100 prosentin varmuudella menen hänen kanssaan toistekin bilettämään, nykyisin Deniassa asustava Jake tokaisee. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: LADbible, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat