8-vuotias tyttö kuoli harvinaiseen sairauteen: Keho kuin 80-vuotiaalla

Vappuna Marian sormet puutuivat – pian diagnoosina olikin MS-tauti 4:58
Videolla kerrotaan Mariasta, joka sairastui MS-tautiin.

Kahdeksan vuoden ikäinen pikkutyttö menehtyi superharvinaisen progeriasairauden vuoksi. Aiheesta kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto.

8-vuotias ukrainalainen Anna Sakidon kuoli hyvin harvinaiseen sairauteen nimeltä Hutchinson-Gilfordin progeriasyndrooma, jonka vuoksi hänen kehonsa oli kahdeksan vuoden iässä samanlaisessa kunnossa kuin noin 80-vuotiaan. Sairaus oli todettu hänellä hyvin pian hänen syntymänsä jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Progeriadiagnoosin saaneilla lapsilla yksi ikävuosi vastaa 8–10 vuotta. Niinpä hänen todellinen ikänsä oli jotain 70 ja 80 vuoden välillä, kertoo Annan kuoleman vahvistanut lääkäri Nadezhda Kataman.

Monia terveysongelmia

Volyn Regional Children Medical Complex -keskuksen lääkäri Kataman kertoo Daily Mailille, että tyttöä oli hoidettua kyseisessä lääkärikeskuksessa siitä lähtien, kun hän oli aivan pieni.

Annalla oli ollut sydänongelmia. 8-vuotissyntymäpäivänään tammikuussa hän painoi vain hieman alle seitsemän kilogrammaa.

Progerian takia tytön keho ja elimet ikääntyivät ennenaikaisesti. Tytön luut kasvoivat hitaasti. Anna kuoli, kun hänen sisäelimensä pettivät. Syynä tähän oli hänen ennenaikainen vanhenemisensa.

– Potilaat kuolevat yleensä halvauskohtaukseen. Anna oli saanut useita sellaisia kohtauksia, ja hänen raajansa olivat halvaantuneet.

Maailmassa uskotaan olevan vain noin 160 ihmistä, joilla on sama perinnöllinen oireyhtymä kuin Annalla.

Lue myös:

    Uusimmat