8 tärkeää ystävätyyppiä, jotka jokainen tarvitsee elämäänsä – tunnetko sinä heistä jokaisen?

Elintärkeitä ystäviä on kahdeksaa eri lajia. Tunnetko sinä heistä jokaisen?

Oletko koskaan pettynyt ystävyyssuhteisiisi? Entä toivonut, että ystäväsi antaisi jotakin enemmän? Et ole yksin: asiaa on nyt tutkittu, ja useimmilla ihmisillä todella on useita erilaisia, elintärkeitä ystävätyyppejä. Ilman näitä ystäviä elämänlaatu huononisi, kertoo Time-lehti.

Tom Rath päätti selvittää, millaisia elintärkeät ystävät ovat. Hän kävi muiden tutkijoiden kanssa läpi valtavat määrät The Gallup -yrityksen tutkimuksia aiheesta. Kävi ilmi, että elintärkeitä ystäviä on kahdeksaa eri lajia; Rath kirjoitti ystävyyksistä teoksen Vital Friends: The People You Can’t Afford to Live Without. Jos sinulla ei ole kahdeksaa ystävää, ei hätää: osa ihmisistä voi näytellä useampaa roolia yhtä aikaa.

Tunnetko sinä heistä jokaisen?

1. Rakentaja

Rakentaja on kuin valmentaja, joka motivoi ja rohkaisee sinua, uskoo menestykseesi ja potentiaaliisi eikä anna sinun jäädä lepäilemään laakereillesi. Hänellä on aina aikaa sinulle, hän näkee vahvuutesi ja haluaa parantaa suoritustasi.

Jos elämästäsi puuttuu rakentava ystävä, hänet voi kaivaa esiin kysymällä neuvoja ja mielipiteitä ystäväpiiriltään. Kuka antaa parhaita neuvoja, kysyy kuulumisia ja tukee sinua?

2. Kannustaja

Kannustaja on elämän cheerleader, joka ihailee ja suitsuttaa ystäväänsä vapaasti. Hän on olemassa sinua varten, huolehtii sinusta ja kuvailee sinua sanoilla, jotka saavat sinut punastumaan onnesta. Hän ei siedä epärehellisyyttä ja ottaa sanasi vastaan tuomitsematta.

Jos elämästäsi puuttuu kannustaja, ole tarkkana: hän on usein nöyrä ja kiltti. Katso, kuka puhuu hyvää muista!

3. Työtoveri

Työtoveri rakastaa samoja asioita kuin sinäkin. Nautitte samasta työstä, harrastuksesta tai musiikista. Kun ihminen juttelee työtoverinsa kanssa, hän on tutulla maaperällä ja kokee olevansa samanmielisen ihmisen läheisyydessä.

Jos elämästäsi puuttuu työtoveri, kerro avoimesti kiinnostuksenkohteistasi ja harrastuksistasi. Käy harrastustapahtumissa tapaamassa muita kiinnostuneita!

4. Kumppani

Kumppani on paras ystäväsi: hän tekisi ystävänsä puolesta mitä vain ja jää, kun muut ovat jo lähteneet. Yhteys ystävän ja kumppanin välillä on katkeamaton, ja kumppani on se henkilö, jolle haluat ensimmäisenä kertoa ilot ja surut. Kumppani kannustaa, ja myös uhraa itsensä ystävänsä vuoksi.

Jos elämästäsi puuttuu kumppani, mieti, kenen ystäväsi kanssa sinulla on läheiset välit. Vietä hänen kanssaan entistä enemmän aikaa. Uskalla avautua ja olla haavoittuva!

5. Yhdistäjä

Mitä tahansa kaipaatkin, yhdistäjä tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, joka voi auttaa. Yhdistäjällä on runsaasti ystäviä, joita hän kutsuu lounaille, illanistujaisiin ja tapaamisiin. Hän esittelee ystävänsä toisilleen ja tuntuu tuntevan kaikki.

Jos elämästäsi puuttuu yhdistäjä, mieti, kuka tutuistasi tuntuu tuntevan bileiden tai tapahtumien jokaisen ihmisen. Esittele itsesi rohkeasti, sillä yhdistäjä todella nauttii ihmisten tapaamisesta.

6. Energisoija

Energisoija on se hauska ystävä, jonka seurassa saa aina nauraa. Hänellä on aina takataskussaan hyviä ideoita ja hauskoja paikkoja, joihin mennä. Energisoijan seurassa oleminen piristää ja parantaa jopa huonoa päivää.

Jos elämästäsi puuttuu energisoija, mieti, kuka ystävistäsi tuo juhliin eniten eloa. Kenen seurassa naurattaa joka kerta?

7. Mielen avaaja

Jos joku lähettää sinulle netissä mielenkiintoisen artikkelin tai saa sinut epäilemään omia oletuksiasi, kyseessä on luultavasti mielen avaaja. Hänen kanssaan jutteleminen avaa uusia näkökulmia ja saa ihmiset kyseenalaistamaan omia uskomuksiaan. Mielen avaaja haastaa kysymään ja olemaan avoin.

Jos elämästäsi puuttuu mielen avaaja, jaa ideoitasi useampien ihmisten kanssa. Katso, kuka tarjoaa uusia näkökulmia. Heittäydy rohkeasti keskusteluun.

8. Navigaattori

Navigaattori auttaa ystävään valitsemaa oikean tien elämäsä. Hän antaa neuvoja ja varmistaa, että muut katsovat oikeaan suuntaan; hän avaa valintojen hyviä ja huonoja puolia, kunnes ratkaisu syntyy.

Jos elämästäsi puuttuu navigaattori, kysele muilta apua omaan tilanteeseesi. Saat pian huomata, että moni on kokenut saman ongelman kuin sinä.

***

0:50

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja