Espoolainen Miia kutsuu poikansa 7-vuotissyntymäpäiville tuntemattomia lapsia – "Parhaimmassa tapauksessa kaikki saisivat uusia ystäviä"

Espoolainen Miia kutsuu poikansa 7-vuotissyntymäpäiville tuntemattomia lapsia 0:19

Espoolaisen Miia Yorgunin esikoisen 7-vuotissyntymäpäiviä vietetään lauantaina. Erikoista näissä juhlissa on se, että tervetulleita ovat myös tuntemattomat lapset.

Miia Yorgunin esikoinen Yasin täyttää tänään 7 vuotta. Syntymäpäiviä juhlitaan ensi lauantaina, mutta hiukan erikoisemmalla tavalla.

Paikalle on kutsuttu jo 23 lasta, mutta tilaa olisi vielä seitsemälle muulle. Kutsuja miettiessään Yorgun havahtui pohtimaan, josko alueella olisi syntymäpäiväjuhliin kaipaavia yksinäisiä lapsia.

Syntyi Facebook-päivitys, joka lähti leviämään kulovalkean tavoin.

– Meillä on pojan 7-vuotissynttärit 13.10. lauantaina 14 alkaen. Meillä on 7 paikkaa lapsille, jotka eivät yleensä saa kutsuja juhliin. Haluaisitko tuoda lapsesi meidän kanssa juhlimaan Kivenlahden asukaspuiston tiloihin?

Koko luokka kutsuttiin

– Ensin ajattelin kutsua koko luokan toivoen, että Yasin saisi vapaa-ajalla luokkatovereista uusia ystäviä, Yorgun toteaa.

Ensimmäisen luokan syksyllä aloittaneella pojalla ei äidin mukaan ole mitenkään liikaa ystäviä. 

– Sitten pohdin, että Espoossa on varmasti muitakin lapsia, jotka eivät saa kutsuja syntymäpäiväjuhlille. Päätin, että kyllä muutama aina mahtuu meidän mukaamme, hän kertoo.

Paikkakortit on jo hankittu

Espoon puskaradio -ryhmässä julkaistu ilmoitus sai ihmiset kiittelemään Yorgunin ideaa. 

Julkaisu tavoitti nopeasti paikalliset, mutta suosiostaan huolimatta ilmoittautuneita ei ole Yorgunin mukaan tullut kuin vasta yksi.

–  Tietysti on hyvä asia, jos Espoossa ei ole yksinäisiä lapsia, mutta mietin myös, että onko vanhemmilla kynnys ilmoittaa oma lapsensa mukaan?

Yorgun painottaa, että kaikki paikalle saapuvat lapset otetaan ystävinä vastaan. Jokaiselle on hankittu jopa omat paikkakortit ja pienet vieraslahjat.

– Kortit ja lahjat ovat nimeä vaille valmiit. Ideana ei ole, että lapsi tuntisi olevansa vieraassa paikassa, hän täsmentää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Uusia ystäviä voi löytyä läheltä

Yorgunin 7-vuotias Yasin-poika on ottanut idean vastaan innokkaasti. Äidin mukaan poika oli otettu ajatuksesta, että joku yksinäinen lapsi saisi juuri häneltä kutsukortin syntymäpäiväjuhlille.

Tähän mennessä suunnitelma näyttää toteutuvan hyvään malliin, vaikka paikalle on tulossa vasta yksi vieras lapsi.

Pojan äidin kanssa on Yorgunin mukaan suunniteltu jo tulevaisuuden leikkitreffejä.

– Totesimme, että asumme tämän toisen perheen kanssa aika lähekkäin. Jos pojista tulee ystävät, on heidän helppoa kulkea toistensa luokse, Yorgun kertoo.

Vanhemmatkin ovat tervetulleita

Tulevana lauantaina Espoon Kivenlahden asukaspuistossa vietettäviin syntymäpäiväjuhliin on tulossa esimerkiksi taikuri, ja juhliin on suunniteltu myös pieniä ohjelmanumeroita.

Yorgun toivoo, että ilmoitus poikisi paikalle vielä muitakin lapsia, ja mahdollisesti vanhempiakin.

– Lapselle voi olla iso kynnys jäädä yksin paikalle, joten saattajatkin ovat tervetulleita kahvittelemaan.

Jokainen otetaan ystävänä vastaan, ja toivottavasti hyvästellään vielä parempana ystävänä.

– Yksinäisiä lapsia on varmasti muitakin. Jos saisin tuotua heidät yhteen, parhaimmassa tapauksessa kaikki saisivat uusia ystäviä, Yorgun toteaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat