7 vinkkiä myyjälle: Vakuuta ostajat – tee nämä asiat ennen asuntonäyttöä

Älä menetä mahdollisia ostajaehdokkaita – lue, mitä voit tehdä kodissasi ennen asuntonäyttöä.

Olet laittanut kotisi myyntiin ja pian on näyttö. Muista, että negatiivinen ensivaikutelma ei innosta ostajia, joten noudata seuraavia vinkkejä saadaksesi kodistasi niin kutsuvan ja miellyttävän kuin mahdollista.

1. Unohda tunnesiteet

Ensimmäinen ja tärkein askel on tehdä henkinen hajurako talon ja siellä sijaitsevien esineiden välillä. Vaikka henkilökohtaisilla valokuvillasi on sinulle suuri tunnearvo, näyttöä varten koti olisi hyvä siivota kaikesta turhasta. Kun päästät irti tunnesiteistäsi, pystyt objektiivisemmin tarkastelemaan, mitä muutoksia kodissasi tulee ennen näyttöä tehdä. Helpottaaksesi myyntiä sinun tuleekin ymmärtää, että talosi on kauppatavara, joka pitää myydä. Tavaroihisi luomat tunnesiteet siirtyvät niiden ja sinun mukanasi uuteen kotiisi.

Muista: Tyhjennä eteisen pöytä, takanreunukset ja jääkaapin ovet valokuvista, postikorteista ja lasten piirustuksista.

2. Siivoa

Siivoaminen tuntuu itsestäänselvyydeltä ja se on edullinen tapa tehdä kodista kutsuva muidenkin ihmisten silmissä. Höyrytä matot, moppaa lattiat, pyyhi ikkunat ja kiillota kodinkoneet. Esittelypäivän aamuna varmista, ettei aamiaispöydässä ole leivänmuruja, ettei lavuaarissa ole hammastahnan jämiä, että roskikset on tyhjennetty ja että pölyt on pyyhitty myös niistäkin huoneista, joissa ei usein oleskella.

Suorista petivaatteet kaikista sängyistä ja piilota kengät eteisestä. Vaihda kylpyhuoneeseen puhtaat pyyhkeet.

Muista: Pyyhi sellaiset pinnat puhtaaksi, joita ihmiset luonnostaan koskettavat, kuten porraskaiteet.

3. Muista puhdas tuoksu

Sen lisäksi, että koti näyttää kutsuvalta, sen tulisi myös tuoksua puhtaalta. Tuuleta pois ruoanlaiton ja lemmikkien hajut.

Lohduttavat, tutut tuoksut, kuten vastaleivottu leipä, juuri keitetty kahvi ja tuoreet kukat ovat hyviä tuoksuja, joista ostajaehdokkaat yleensä nauttivat.Tosin Daily Mailin mukaan viikunan ja valkoisen teen sekoituksella saatiin yllättävän hyviä myyntituloksia, kun englantilainen luksustalojen rakennuttaja Millgate Homes testasi sitä asuntonäytöissään.

Vahvat hajut, kuten suihkutettavat tuoksut tai kynttilät, eivät kannata. Ihmiset voivat olla allergisia tuoksuille ja vahvat tuoksut vain korostavat sitä, että yrität peitellä kotisi hajuja.

Muista: Lemmikkien ruoka, lelut, hiekkalaatikot ja viltit voivat haista vahvasti etkä itse ehkä edes tottumukseltasi huomaa sitä enää. Piilota nämä tavarat tai vie ne kokonaan pois talosta näytön ajaksi.

4. Poista kaikki näköesteet

Arkkitehdit ja suunnittelijat ovat taitavia kääntämään katseen johonkin miellyttävään, olipa se sitten ainutlaatuinen väri, viereinen huone tai erityinen näköala. Onkin tärkeää, että poistat kaikki pikkuesineet, lelut, pienet kodinkoneet ja kylpytuotteet, jotka tulevat ostajaehdokkaan silmän ja tuollaisen miellyttävän kohteen väliin tai tekevät huoneista pienemmän näköiset. Kiinteistönvälittäjän tehtävä on muutenkin myydä taloasi, ei henkilökohtaista omaisuuttasi.

Vaikka monet matot lisäävät lämpöä ja väriä, harkitse kasaavasi ne pois, jos ne ovat outo, irrallinen lisä huoneessa tai jos ne peittävät hyvät myyntivaltit, kuten jalopuiset lattiat tai kauniin laatoituksen. Erityisesti pienet kylpyhuoneet saa näyttämään suuremmilta ilman mattoja. Jos kylpyhuone on iso ja kylpylämäinen, ja matto sopii muutoin sen sisustukseen, matto voi jäädä – mutta vain jos se tuo lämpöä isoon, viileään tilaan.

Ota esille roskakori ja laita sinne kaikki ylimääräinen lipaston päältä, lattioilta ja pöydiltä. On helpompi laittaa yksi tai kaksi roskista piiloon, kuin löytää paikka kaikille kylpyhuonetarvikkeille erikseen.

Muista: Ota pois pöytäliinat ja tiskirätit. Näin korostat keittiön työtiloja ja kodinkoneita. Lisäksi keittiöt tuppaavat näyttämään isommilta, kun katse ei pysähdy uunin, tiskikoneen ja lavuaarin päällä oleviin tiskirätteihin.

5. Paranna kodin liikkuvuutta

Ajan myötä kodinomistajan tulee yhä hankalammaksi huomata, miltä tietyt huonekalut näyttävät ja missä niiden olisi paras sijaita. Keittiön ovella sijaitseva vaatenaulakko voi olla kätevää perheellesi, mutta mahdollisen ostajan silmissä se ei näytä hyvältä.

Käy jokaisessa huoneessa ja mieti tarkkaan, onko huonekalut järjestetty niin, että huoneessa on helppo liikkua ja tila on käytetty parhaalla mahdollisella tavalla.Vai ovatko huonekalut nykyisillä paikoillaan vain, koska ne ovat aina olleet niin?

Muista: Liian pienet huonekalut voivat olla yhtä huonoja kuin liian suuret. Pieni sohva suuressa huoneessa voi saada ostajan epäilemään, että koko tilaa on vaikea saada sisustettua kunnolla. Jos tarvetta on, voisiko jostain toisesta huoneesta siirtää huonekaluja täyttämään tällaista tilaa?

6. Juuri sopivaa

Olipa vuoden- tai kellonaika mitä hyvänsä, kodin lämpötilan ja valaistuksen tulisi olla juuri sopiva asuntonäytön aikana. Huoneissa ei saa olla liian kuuma eikä liian kylmä. Sälekaihtimien ja verhojen tulisi olla auki ja valojen päällä. Synkkä koti ei toimi, kun haluat saada kotisi kaupaksi.

Muista: Myös kodissa kuuluvien äänten tulisi olla miellyttävät. Pihalta voi kantautua sisälle esimerkiksi lintujen laulua tai suihkulähteen solinaa. Sisällä voi soida hiljaa rauhoittava muusikki.

7. Mieti tarkkaan, missä pidät esitteitä ja arvo-esineitä

Asunnosta kertovat lehtiset tai esitteet kannattaa pitää helposti saatavilla, esimerkiksi eteisen pöydällä tuoreiden kukkien vieressä. Näin ostajat voivat napata tiedot itselleen joko heti saapuessaan tai lähtiessään.

Olipa kysessä avoin näyttö tai esittely pienelle porukalle, on arvo-esineet ja henkilökohtaiset tiedot hyvä pitää suojassa. Piilota pienet, arvokkaat esineet, kuten elektroniikka, korut ja lääkkeet sekä pankkitunnukset.

Muista: Sammuta tietokoneet ja suojaa ne salasanalla.

LUE MYÖS:

Lisää inspiraatiota? Katso Pientä pintaremonttia:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Houzz

Lue myös:

    Uusimmat