Mainos

7 kohdan lista: Älä ihmeessä säilytä autotallissa näitä!

Autotalli on kätevä säilytyspaikka tavaroille, joita tarvitaan vain harvoin. On kuitenkin asioita, joita siellä ei kannatta säilyttää.

Autotallista tulee helposti paikka, jonne piilotetaan kaikki ylimääräinen roina, joka ei yksinkertaisesti mahdu muualle. Lumilapiot, haravat ja puutarhavälineet säilyvät näppärästi autotallin uumenissa, mutta kaikille tavaroille autotalliolosuhteet eivät sovi.

Rodale's Organic Life listasi seitsemän asiaa, joille kannattaa etsiä parempi säilytyspaikka.

Maalit

Jos haluat säilyttää maalipurkkien jämät käyttökelpoisina, niitä ei kannata pitää autotallin lattialla lojumassa – varsinkaan jos autotallissasi on betonilattia. Betonilattialla maali pilaantuu nopeammin kuin muilla alustoilla.

Maali kärsii myös autotallin kylmyydestä, joten paras säilytyspaikka ylimääräisille maalipurkeille on tila, jossa lämpötila ei pääse laskemaan pakkasen puolelle. Maali säilyy paremmin esimerkiksi komerossa tai kellarissa.

Säilykkeet

Olipa kyse kotitekoisista hilloista tai teollisista säilykkeistä, niiden paikka ei ole autotallissa. Elintarvikesäilykkeet tulisi säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa, jolloin ne säilyvät käyttökelpoisina pitkään. Autotallin vaihtuvat lämpötilat eivät tee säilykkeille hyvää.

Eläinten ruoka

Etenkin avatut eläinruokapussit ja linnunsiemenet houkuttelevat luokseen hiiriä ja muita ei-toivottuja vieraita.

Hiiret pääsevät helposti käsiksi myös suljettuihin ruokapusseihin, mikäli ne onnistuvat järsimään pussiin reiän. Eläinten kuivaruoat kannattaa säilyttää ilmatiiviissä astioissa ruokakomerossa.

Viini

Viini pilaantuu helposti, jos sitä säilytetään vääriin. Optimaalisin säilytyslämpötila viinille on 10–15 astetta. Jos viiniä säilytetään liian lämpimässä, sen maku kärsii.

Suuret lämpötilavaihtelut saavat korkin laajenemaan ja supistumaan, jolloin ilmaa pääsee pullon sisään ja viini pääsee hapettumaan käyttökelvottomaksi.

Nestekaasu

Kaasugrillin nestekaasusäiliöiden säilyttäminen sisätiloissa on aina riski, myös autotallissa. Jos kaasua pääsee vuotamaan sisätiloihin, pienikin kipinä voi aiheuttaa räjähdyksen.

Paras säilytyspaikka nestekaasulle on varjoisa paikka, jossa on hyvä ilmanvaihto.

Jääkaappi

Jääkaapit toimivat parhaiten huoneenlämmössä. Alle 15 asteen lämpötilassa ne toimivat huonommin, ja pakkasessa niiden toiminta loppuu kokonaan. Liian kuumalla jääkaapin energiankulutus nousee huomattavasti, eikä kosteuskaan tee sille hyvää.

Vanhat huonekalut

Tarpeettomiksi jääneet huonekalut on helppo sysätä syrjään autotallin uumeniin siltä varalta, että niille vielä löytyy joskus käyttöä. Viisainta olisi kuitenkin laittaa ne suoraan kierrätykseen.

Kosteus saa puiset tuolit ja pöydät helposti vääntymään pilalle. Vanha sohva puolestaan tarjoaa oivan talvipesän hiirille.


---

3:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.