69-vuotiaan isoäidin Disney World -visiitti sai ikävän käänteen – pidätettiin epäiltynä huumausaineiden hallussapidosta: "En ole saanut edes ylinopeussakkoa koko elämäni aikana"

Huumeet Suomessa vuonna 2018 8:08
Huumeet Suomessa vuonna 2018 – Huomenta Suomen vieraana erikoistutkija Karoliina Karjalainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Isoäiti pidätettiin useiksi tunneiksi Disney Worldissa, koska hänen oletettiin pitävän hallussaan laittomia huumeita.

Amerikkalainen uutissivusto Fox News kertoo erikoisesta tilanteesta, joka johti 69-vuotiaan isoäidin pidätykseen maailman suurimmassa teemapuistossa.

Hester Jordan Burkhalter oli kauan odottamallaan matkalla Disney Worldissa, kun puiston turvallisuudesta vastaavat viranomaiset pysäyttivät hänet. 

Naisen laukusta löytyi pullo, jonka kyljeessä olleesta etiketistä kävi ilmi, että pullossa ollut öljy sisälsi CBD:tä. Poliisi otti naisen kiinni laittomien huumeiden hallussapidosta epäiltynä.

– En ole saanut edes ylinopeussakkoa koko elämäni aikana, Burkhalter ihmettelee häntä järkyttänyttä tilannetta.

Sallittu aine lääkärin määräämällä reseptillä

Myöhemmin selvisi, että niveltulehdusten hoitoon tarkoitettu aine sisälsi kannabidiolia.

FOX 35 Newsin mukaan CBD:tä voi pitää hallussaan Floridassa ainoastaan silloin, jos siihen on olemassa lääkärin määräämä resepti. Floridassa kuitenkin myydään CBD:tä päivittäistavarakaupoissa, joten tilanne on vähintäänkin ristiriitainen.

Duodecimin mukaan kannabidio on marihuanan aineosa, mutta se ei ole päihdyttävä aine. Kannabidio on psykoaktiivinen yhdiste, jota käytetään esimerkiksi MS-taudin tai epilepsian hoidossa.

Naisen mukana ollut resepti ei riittänyt – pidätettiin useiksi tunneiksi

Vanha nainen kertoo FOX 35 Newsin haastattelussa, että kyseinen lääke oli hänen lääkärinsä määräämä.

– Minulla on todella paha niveltulehdus jaloissani, käsivarsissani ja olkapäissäni. Käytän CBD:tä, koska öljy lievittää kipuja, nainen avaa sairaushistoriaansa.

Kyseinen resepti oli hänen hallussaan myös pidätyshetkellä.

– Pieni pisara CBD:tä sisältävää öljyä on rikos. Samaan aikaan jopa noin 20 grammaa marihuanan lehtiä on vain ensimmäisen asteen väärinkäyttöä, asianajaja Jennifer Synnamon kommentoi pöyristyttävää tapausta amerikkalaismedialle.

Jos Facebook-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Asianajaja ei ymmärrä, miksi viranomaiset eivät tee mitään estääkseen CBD:n myymisen huoltoasemilla, ruokakaupoissa ja apteekeissa.

Hänestä on merkillistä, että kansalaiset maksavat veroja tällaisista laittomista aineista, mitä taas ei osavaltion johtotasolla pidetä vääränä toimintatapana.

Burkhalter oli poliisien hallussa kaikkiaan 12 tunnin ajan, ja hänet vapautettiin lopulta 2 000 dollarin takuumaksua vastaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat