Mainos

6-vuotiaalle tehty turvatarkastus kuohuttaa USA:ssa – katso video

Yhdysvalloissa on noussut kohu 6-vuotiaalle pikkutytölle tehdystä turvatarkastuksesta.

Tapaus sattui New Orleansin lentokentällä viime viikolla, kun lentokenttävirkailija päätti tehdä pienelle Anna Drexelille perusteellisen turvallisuustarkastuksen. Internetin YouTube-palveluun laitetussa videossa näkyy, kuinka naispuolinen virkailija käskee pikkutytön seisomaan kädet levällään käsimatkatavaroiden tarkastuspisteen luona.

Tämän jälkeen nainen tarkasti lapsen kehon taputtelemalla käsillään tämän vaatteiden päältä, kuten aikuismatkustajille yleensä tehdään.

Tytön vanhemmat Todd ja Selena Drexel kuitenkin kuvasivat koko tapahtuman ja latasivat videon nettiin, missä katsojat ovat ihmetelleet turvatarkastuksen syytä ja sen perusteellista suorittamista lapselle.

Yhdysvaltojen liikenneturvallisuudesta vastaava virasto TSA on selittänyt välikohtausta sillä, että turvatarkastus oli täysin säädösten mukainen.

– Virastomme on tutkinut tapauksen ja tullut siihen lopputulokseen, että kyseinen lentokenttävirkailija noudatti oikeaa ja voimassa olevaa tarkastusmääräystä, toteaa TSA:n tiedottaja Jim Fotenos. Hänen mukaansa lentokenttien henkilökuntaa on patisteltu tarkastamaan myös pienemmän turvallisuusriskin muodostavia henkilöitä, kuten nuoria matkustajia.

"Tyttö ei voi ymmärtää, mitä hän teki väärin"

Todd ja Selena Drexelin mukaan he olivat palaamassa kolmen tyttärensä kanssa lomamatkalta, kun 6-vuotias Anna valittiin tarkempaan syyniin matkatavaroiden tarkastuspisteessä. Tämän sijasta tytön äiti yritti pyytää uutta läpivalaisua, mutta hänen pyynnöstään kieltäydyttiin.

– Jälkeenpäin Anna alkoi itkeä. Hän ei voinut ymmärtää, mitä oli oikein tehnyt väärin, perheen isä Todd Drexel kertoi televisio-ohjelma Good Morning Americassa.

– Myös meidän on vaikea selittää tapahtunutta tytölle. Olemme aiemmin painottaneet hänelle, että vieras ihminen ei saa koskea tiettyihin ruumiinosiin. Nyt hänen kehoaan kosketeltiin turvatarkastuksessa kaikkien edessä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.