Mainos

6 virhettä, jotka tuhoavat perhesuhteesi – ethän syyllisty näihin?

Läheisissä ihmissuhteissa rehellisyys voi helposti johtaa kiperiin tilanteisiin, kun rakkaat ihmiset tulevat tahtomattaankin loukatuksi.

Perheessä tunteet kuumenevat helposti.

Tässä kuusi yleistä virhettä, jotka tekevät hallaa perhesuhteille:

1. Liika kriittisyys

Läheiset ihmiset tapaavat sanoa sanottavansa suoraan. Toisinaan sanat voivat kuitenkin osua arkaan paikkaan ja loukata syvästi. Vaikka rehellisyys ja avoimuus ovatkin tärkeitä asioita läheisissä suhteissa, liika kriittisyys voi pahimmillaan vahingoittaa ihmissuhteita peruuttamattomasti. Tilanteen korjaamiseksi vaaditaan tällöin paljon aikaa ja positiivista vuorovaikutusta. Anteeksipyytäminen ja -antaminen auttavat, mutta sanat jäävät muistiin pitkäksi aikaa. Valikoi siis sanasi tarkoin, kun liikut arkojen aiheiden ympärillä.

2. Juoruilu

Selän takana pahan puhuminen voi olla erittäin tuhoisaa. Pahan mielen purkaminen voi auttaa hetkellisesti, kun pääsee piikittelemään läheisiään heidän tietämättään, mutta se ei saa pahan mielen syytä kaikkoamaan. Tästä syystä ongelmista tulisi keskustella itse henkilön kanssa – ei koskaan kolmannen osapuolen. Pahimmillaan juoruilu saa perheenjäsenet jakautumaan kahteen leiriin, mikä voi kiristää välejä perheen sisällä.

3. Kaikkia ei huomioida tasa-arvoisesti

Vaikka perhepiirissä olisi henkilöitä, jotka harvoin innostuvat osallistumaan yhteisiin menoihin, kannattaa aina kuitenkin välittää kutsu kaikille. Liian usein perheen välejä kiristävät tilanteet, joissa joku tuntee olonsa ulkopuoliseksi. Pahimmillaan moinen toiminta voi loukata ja syvästi.

4. Valehtelu

Totuudella on tapana tulla jossain vaiheessa esiin – vuosienkin jälkeen vanhat valkoiset valheet saattavat nousta pinnalle. Tällaiset tilanteet rikkovat aina perhesuhteita, eikä kaikista edes välttämättä päästä yli. Jos omalle perheelleen ei pysty olemaan rehellinen, niin kenelle sitten? Teoistaan ja sanoistaan on myös osattava kantaa vastuu: on paljon helpompaa puhua asioista suoraan kuin pitää niitä salaisuutena vuosikausia.

5. Erilaisuutta ei hyväksytä

Jokainen on oma yksilönsä, mikä tulisi muistaa myös perheessä. Sisarukset harvemmin ovat kuin toistensa kopioita, vaikka ovatkin saaneet saman kasvatuksen, käyneet samaa koulua ja harrastaneet samoja lajeja.

6. Anteeksi ei pyydetä, eikä anneta

Anteeksipyytäminen ja -antaminen ovat toimivan ihmissuhteen peruspilareita. Jokainen tekee virheitä elämässään ja tulee loukanneeksi läheisiään. Tällöin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pyytää anteeksi. Yhtä tärkeää on kuitenkin pystyä myös antamaan anteeksi.

Lähde: Lifehack

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.