Haluaisitko leipoa herkullisia kuppikakkuja, mutta olet epävarma onnistumisestasi? Välttämällä yleisiä virheitä tulee leivonnaisista taatusti maukkaita!
Kuppikakut ovat trendikäs, kaunis ja herkullinen jälkiruokavalinta, mutta niiden leipominen voi olla haasteellista etenkin kokemattomalle leipurille. Ensin pitää leipoa minikokoisia kakkuja, jonka jälkee ne pitäisi vielä kuorruttaa kauniisti. Jos kuppikakkujen leipominen ei ole sinulle tuttu juttu, lue mitä tavallisia virheitä välttämällä jälkiruokaherkkusi onnistuvat todennäköisemmin!
Älä käytä kylmiä ainesosia
Jos herkkuhimo iskee yllättäen, voi houkutus käyttää kylmiä ainesosia olla suuri. Mutta jos haluat, että kuppikakuistasi tulee hyviä, täytyy sinun olla kärsivällinen ja antaa ainesosien, kuten munien, maidon ja voin, lämmetä huoneenlämpöisiksi. Kylmät ainesosat eivät nimittäin sekoitu kuiviin ainesosiin yhtä hyvin kuin huoneenlämpöiset.
Älä säästä väärissä paikoissa
Niin kuin muissakin resepteissä, ainesosien maku merkitsee paljon. Tämä tarkoittaa sitä, että kunnon aineksiin kannattaa panostaa. Käytä siis esimerkiksi oikeaa vaniljaa ja korkealaatuista suklaata.
Älä sekoita liikaa
Kuppikakkutaikinan sekoittamisessa ei ole kyse voimasta tai nopeudesta. Sekoita taikinaa vähäisellä nopeudella siihen asti, että ainesosat ehtivät juuri sekoittua. Ylivatkatusta taikinasta rikkoutuvat ilmakuplat, joiden avulla kakuista tulee kevyitä ja kuohkeita.
Älä annostele liikaa
Jos laitat liikaa taikinaa vuokiin, taikina tulee niistä yli. Yritä siis huomioida se, kuinka paljon taikina uunissa nousee.
Älä unohda esilämmittää uunia
Uuni tulisi aina lämmittää valmiiksi, kun leivot. Jos laitat kuppikakut vielä kylmään uuniin ja oletat niiden onnistuvan, olet erehtynyt.
Älä kurkista
Kun olet laittanut kuppikakut uuniin, älä kurkista! Toki saat tuijotella kuppikakkuja lasin läpi, mutta älä avaa luukkua, sillä muuten lämpö pääsee karkuun ja se sekoittaa leivonta-ajan. Anna kakkujen olla uunissa noin 12 minuuttia ennen kuin avaan uuninluukkua ja tarkistat, miltä kakut näyttävät.

