Haluatko leipoa täydellisiä kuppikakkuja? Vältä näitä virheitä!

Haluaisitko leipoa herkullisia kuppikakkuja, mutta olet epävarma onnistumisestasi? Välttämällä yleisiä virheitä tulee leivonnaisista taatusti maukkaita!

Kuppikakut ovat trendikäs, kaunis ja herkullinen jälkiruokavalinta, mutta niiden leipominen voi olla haasteellista etenkin kokemattomalle leipurille. Ensin pitää leipoa minikokoisia kakkuja, jonka jälkee ne pitäisi vielä kuorruttaa kauniisti. Jos kuppikakkujen leipominen ei ole sinulle tuttu juttu, lue mitä tavallisia virheitä välttämällä jälkiruokaherkkusi onnistuvat todennäköisemmin!

Älä käytä kylmiä ainesosia

Jos herkkuhimo iskee yllättäen, voi houkutus käyttää kylmiä ainesosia olla suuri. Mutta jos haluat, että kuppikakuistasi tulee hyviä, täytyy sinun olla kärsivällinen ja antaa ainesosien, kuten munien, maidon ja voin, lämmetä huoneenlämpöisiksi. Kylmät ainesosat eivät nimittäin sekoitu kuiviin ainesosiin yhtä hyvin kuin huoneenlämpöiset.

Älä säästä väärissä paikoissa

Niin kuin muissakin resepteissä, ainesosien maku merkitsee paljon. Tämä tarkoittaa sitä, että kunnon aineksiin kannattaa panostaa. Käytä siis esimerkiksi oikeaa vaniljaa ja korkealaatuista suklaata.

Älä sekoita liikaa

Kuppikakkutaikinan sekoittamisessa ei ole kyse voimasta tai nopeudesta. Sekoita taikinaa vähäisellä nopeudella siihen asti, että ainesosat ehtivät juuri sekoittua. Ylivatkatusta taikinasta rikkoutuvat ilmakuplat, joiden avulla kakuista tulee kevyitä ja kuohkeita.

Älä annostele liikaa

Jos laitat liikaa taikinaa vuokiin, taikina tulee niistä yli. Yritä siis huomioida se, kuinka paljon taikina uunissa nousee.

Älä unohda esilämmittää uunia

Uuni tulisi aina lämmittää valmiiksi, kun leivot. Jos laitat kuppikakut vielä kylmään uuniin ja oletat niiden onnistuvan, olet erehtynyt.

Älä kurkista

Kun olet laittanut kuppikakut uuniin, älä kurkista! Toki saat tuijotella kuppikakkuja lasin läpi, mutta älä avaa luukkua, sillä muuten lämpö pääsee karkuun ja se sekoittaa leivonta-ajan. Anna kakkujen olla uunissa noin 12 minuuttia ennen kuin avaan uuninluukkua ja tarkistat, miltä kakut näyttävät.

Älä vaivaudu palaneiden kuppikakkujen kanssa

Vaikka voisitkin raaputtaa kuppikakun päältä palaneen osan pois, se ei tarkoita sitä, että kuppikakku on pelastettu. Jos kuppikakku on ehtinyt palaa, se on kypsynyt liian kauan ja on siis myös kuiva. Opettele siis tämä sääntö: Kuppikakku on valmis, kun voit painaa sitä päältä sormellasi ja se palautuu takaisin eikä siihen jää kuoppaa.

Älä jätä kakkuja vuokaan

Kun otat kuppikakut uunista, poista ne pian varovasti vuoasta. Jos jätät ne kuumaan vuokaan, ne jatkavat kypsymistään ja voivat kuivua.

Älä säästele kuorrutuksen kanssa

Kuorrutus toimii tiivisteenä kakuille estäen niitä kuivumasta. Näin tekevät myös paperiset vuoat. Kuorruta koko näkyvissä oleva pääliosa ja kuppikakut pysyvät tuoreina pidempään.

Älä kuorruta liian aikaisin

On vaikea vastustaa kiusausta haukata kuppikakkuja heti niiden tultua uunista, mutta jos yrität kuorruttaa niitä välittömästi, kuorrutteet sulavat ja käsissäsi on pelkkää sotkua. Anna kuppikakkujen siis jäähtyä rauhassa.

Älä jätä niitä esille

Jos jätät leivonnaiset keittiön pöydälle, ne kuivuvat väkisinkin. Kuorrutetut ja kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän. Jos haluat niiden säilyvän pidempään, kuorruttamattomat kuppikakut voi kääriä muoviin ja pakastaa.

Muista lukea resepti

Isoin virhe, jonka aloitteleva leipuri voi tehdä, on reseptin ylimalkainen vilkaisu. Lue resepti alusta loppuun kunnolla ennen kuin edes aloitat leipomista, jotta vältät yksinkertaiset ja vältettävissä olevat huolimattomuusvirheet.


Kokeile seuraavia herkullisia kuppikakkureseptejä!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat