6 täsmäasetta: Syö itsesi fiksuksi ja onnelliseksi

Kevään tullessa valon määrä lisääntyy – samalla elimistömme kaipaa lisää voimaa ja virtaa arjessa jaksamiseen pitkän talven jäljiltä. Lataa omat akkusi syömällä hyvää oloa ja hyvinvointia tuovia raaka-aineita.

Mustikka

Mustikasta saa antioksidantteja ja monia ravintoaineita, kuten kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia. Magnesiumilla on tärkeä tehtävä aineenvaihdunnassa, se huoltaa lihaksia ja hermostoa. Tutkijat ovat myös selvittäneet magnesiumhoidon vaikutuksia, kuinka se nopeuttaa vakavasta masennuksesta toipumista. Tutkijoilla on ollut selvityksessä myös magnesiumin vaikutukset älykkyyosamäärän muodostumiseen ja muistiongelmiin.

Kokojyvää

Kokojyvätuotteiden sisältämät hiilihydraatit vapauttavat sokeria hitaasti ja tasaisesti. Nauttimalla niitä verensokeri ja olo pysyvät suhteellisen tasaisina.

Banaani

Banaanit kohottavat mielialaa sisältämällään aminohapolla, tryptofaanilla. Kyseinen aminohappo auttaa elimistöä tuottamaan serotoniinina tunnettua hyvän olon kemikaalia. Banaaneissa on myös runsaasti B6-vitamiinia, joka säätelee veren sokeriarvoja ja voi lieventää naisilla kuukautisia edeltäviä PMS-oireita.

Pähkinät

Mantelit, hasselpähkinät ja cashew't tarjoavat aimo annoksen magnesiumia, joka osaltaan voi ehkäistä stressiä ja masennusta sekä parantaa yöunen laatua.

Rasvainen kala

Rasvahappoja kaivataan ylläpitämään aivo- ja hermosolujen normaalia toimintaa. Terävän pään ja hyvän olon takana ovat siis kalaherkut, ja oikeilla rasvoilla helpottuvat myös univaikeudet. Kalan lisäksi hyödyllistä omega-3:sta saa myös kurpitsan ja auringonkukan siemenistä.

Chili

Chilin tulinen ainesosa kapsaisiini vaikuttaa suun hermoihin. Seurauksena aivot vapauttavat hyvää oloa tuovia endorfiineja helpottamaan polttoa.

Osittaislähde: Medical Hypotesis 2006: Rapid recovery from major depression using magnesium treatment

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat