5-vuotias autistinen tyttö sanoi ensimmäisen sanansa McDonald'sin autokaistalla: "Tajusin, mitä juuri oli tapahtunut, ja aloin itkeä"

Vuosien odottamisen jälkeen Briana sai kuulla tyttärensä kutsuvan häntä sanalla "äiti".

Amerikkalaisäiti sai kokea elämänsä yllätyksen McDonald’sin autokaistalla. Briana Blankenship oli viisivuotiaan tyttärensä Taylorin kanssa ostoksilla, kun Taylor yllättäen sanoi ensimmäiset sanansa. Taylor on autistinen eikä ole aiemmin puhunut, kertoo Fox 13.

"Hän ei ole koskaan sanonut sanaakaan"

Erityisen koskettavaksi tilanteen tekee se, että Taylorin sanoma sana oli "mama", "äiti".

– Minä itken naama rumana McDonald'sin parkkipaikalla ja henkilökunta varmaan pitää minua hulluna. Autokaistalla kuulin yhtäkkiä Taylorin sanovan MAMA, Blankenship kuvailee Facebookissa.

– Teille, jotka ette tiedä, tiedoksi, että Taylor on 5-vuotias ja hänellä on autismi. Hän ei ole koskaan sanonut sanaakaan. Ei koskaan.

Jos video ei näy, katso se täällä.

Kun Taylor sanoi sanansa, ilahtunut Blankenship kaivoi puhelimensa esiin ja kuvasi tyttöä.

– Jumitin jonon autokaistalle, mutta en todellakaan halunnut jäädä ilman todisteita tästä. En voi selittää, miten uskomattoman kiitollinen ja ekstaasissa olen, Blankenship kuvailee.

Käynyt puheterapiassa 3-vuotiaasta lähtien

Taylor on käynyt puheterapiassa 3-vuotiaasta lähtien. Blankenship oli jo hyväksynyt, ettei kenties koskaan saisi kuulla lapsensa ääntä.

– Meille sanottiin, että on mahdollista, ettei Taylor koskaan puhu, Blankenship kertoi Scary Mommy -sivustolle.

Kaksikko meni autokaistalle, koska heillä oli kiire ja Blankenship halusi ostaa tytölle ruokaa, jonka tiesi tämän varmasti syövän.

– Syömme pikaruokaa harvoin, joten hän tiesi, että oli saamassa himoitsemiaan ranskalaisia, ja hän innostui ja alkoi kikatella takapenkillä. Silloin kuulin hänen sanovan sen (sanan).

Videosta tuli jättimäinen hitti

Kuullessaan Taylorin puhuvan Blankenship kääntyi tyttärensä puoleen ja kysyi, sanoiko tämä juuri "äiti", jolloin lapsi sanoi sanan uudelleen. Blankenship päätti nauhoittaa hetken.

– Kun lakkasin nauhoittamasta, tajusin, mitä juuri oli tapahtunut, ja aloin itkeä. Näin (ravintolan) myyjän ilmeestä, että hän olisi halunnut tietää, mikä on vialla, mutten voinut kyyneleiltäni puhua.

Videosta tuli jättimäinen hitti ja se levisi ympäri maailmaa. Blankenship on iloinen siitä, että on saanut tuoda autismia ihmisten tietoon.

– Ymmärryksen kautta syntyy hyväksyntä, ja se on kaikki, mitä voimme pyytää, Blankenship sanoo.

Perhe toivoo nyt, että seuraavaksi Taylor sanoisi "dada", "isi".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja