Mainos

Luuli oireita aamupahoinvoinniksi: Emily menetti lapsen ja liikuntakykynsä yhdessä yössä

Emily Stokes oli täysin tavallinen ja hyvinvoiva äiti, kunnes yhtenä aamuna hän heräsi halvaantuneena. 

Vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Emily Stokes alkoi tuntea huomausta ja pahoinvointia, hän vaipui koomaan australialaisessa sairaalassa. Diagnoosia harvinaisesta autoimmuunisairaudesta ei suinkaan helpottanut se, että 21-vuotias nainen oli neljännellä kuulla raskaana.

Nyt vuosi diagnoosin saamisen jälkeen Stokes on edelleenkin halvaantuneena ja koneet ylläpitävät hänen elintoimintojaan. Lääkäreillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka ihmeessä nuoren naisen kunto oikein pääsi tähän pisteeseen, tai paraneeko hänen tilansa enää koskaan. Koko tapaus on täysi mysteeri.

Tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa

Aluksi nainen pisti huimauksen ja pahoinvoinnin raskautensa piikkiin, mutta päätti kuitenkin varotoimenpiteenä käydä kertomassa oireista lääkärille. Lääkäri ei kuitenkaan pitänyt naisen oireita vakavina, vaan lähetti hänet kotiin lepäämään. Kotona pahoinvointi kuitenkin jatkui, ja tämän lisäksi nainen alkoi tuntea kipua niskassaan.

Seuraava yö muutti naisen elämän totaalisesti. Seuraavana aamuna herätessään kaksivuotiaan tytön äiti ei pystynyt liikuttamaan käsiään eikä nostamaan päätään.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Stokes kiidätettiin sairaalaan, jossa hänen aivoistaan ja selkäytimestään löydettiin verenvuotoja. Pian Townsvillen sairaalaan siirron jälkeen hänen tilansa huononi ja nainen vaipui koomaan. Lääkäreiden oli tehtävä raskas päätös syntymättömän lapsen elämästä. Heidän oli pakko keskeyttää raskaus voimakkaan lääkityksen vuoksi.

Kymmenen päivää myöhemmin Stokes heräsi koomasta halvaantuneena vyötäröstä ylöspäin. Nainen on viettänyt nyt sairaalassa 325 päivää, jossa hän on riippuvainen koneista, jotka auttavat hänen heikkoja keuhkojaan toimimaan. Nainen tarvitsee jatkuvaa hoitoa, eikä hän voi edes syödä tai juoda itsenäisesti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa se täältä

Diagnoosin lisäksi Stokesin sydän särkyi hänen jouduttuaan eroon tyttärestään Etoshasta, joka asuu 90 kilometrin päässä sairaalasta isänsä ja isoäitinsä kanssa. He tapaavat toisiaan kuitenkin vierailuilla viikoittain.

– Hän pyytää jatkuvasti minua tulemaan isän kanssa autoon. Olen sekaisin, haluaisin vain olla kotona mieheni ja tyttäreni kanssa.

Lääkäreiden mukaan naisen sairastama akuutti disseminoitunut enkefalomyeliitti aiheuttaa äkillistä tulehdusta aivoissa ja selkäytimessä. Sitä he eivät kuitenkaan osaa sanoa, mikä oikein laukaisi taudin tai miltä naisen tulevaisuus näyttää. Sitä, pääseekö hän enää koskaan viettämään tavallista perhe-elämää, kukaan ei osaa varmuudella sanoa. 

Lähde: Kidspot

***

2:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.