5 helppoa pukeutumisvinkkiä: Tee alkavasta vuodesta tyylikkäin koskaan!

Kukapa ei haaveilisi täydellisestä garderobista, joka ei maksa maltaita. Täydellisen tyylin metsästysmatkalle mahtuu varmasti huti, jos toinenkin, mutta nämä vinkit silottavat reittiä kohti unelmien vaatekaappia. Olkoon 2016 se vuosi, kun viimein löydät tyylisi!

Näiden ohjeiden avulla olet askeleen lähempänä täydellistä vaatekaappia:

1. Älä tuhlaile

Vähemmän on veeteostoksillakin enemmän. Hillitse haluasi raottaa kukkaron nyörejäsi ihan kivojen vaatteiden kohdalla ja säästä rahaa laadukkaisiin klassikoihin, joita todella rakastat ja voit käyttää useita vuosia. Vaikka laadusta joutuu usein maksamaan, sijoitus kannattaa, sillä rakastamallesi vaatteelle kertyy käyttökertoja eikä se rupsahda ensimmäisessä pesussa.

2. Järjestä vaatekaappi kuntoon

Epäjärjestys ja sekavuus pilaa hyvin alkaneen projektin oli sitten kyse kuntoilusta tai täydellisten vaatteiden etsimisestä. Järjestä vaatekaappisi siten, että jokaiselle vaatteelle löytyy oma paikkansa. Jätä tilaa myös sellaisille vaatteille, joita et vielä omista, mutta tiedät tarvitsevasi. Kun vaatekaappi on järjestyksessä, eri tilaisuuksiin sopivat vaatteet löytyvät helposti etkä joudu kärsimään "ei taaskaan mitään päälle pantavaa" -tunteesta.

3. Ota riski

Jokainen vajoaa joskus itseään toistavaan tyylikehään. Jos pukeudut talvella lähinnä isoihin villapaitoihin ja leggingseihin, voi olla aika kokeilla pientä piristystä. Lisää tavalliseen asuusi yksi trendiasuste tai kokeile asuusi erilaisia mittasuhteita. Vaikket olisi tyytyväinen lopputulokseen, kokeilu saa luovuutesi liikkeelle.

4. Löydä oma tyylisi

Kun tiedät, mistä pidät, ja mikä näyttää hyvältä päälläsi, pukeutuminen on helppoa. Tutkaile niitä vaatteita, joita käytät eniten, ja pohdi, minkä mallisia, värisiä ja tyylisiä ne ovat. Kun saat selville, minlälaisia vaatteita suosit, tulee pukeutumisesta ja shoppailusta huomattavasti helpompaa. Luottovaatteet myös muodostavat tyylin, josta sinut tunnistetaan jo kaukaa.

5. Valitse oikea koko

Jos olet käyttänyt vuosikausia samankokoisia kenkiä ja rintaliivejä ajattelematta asiaa sen kummemmin, on käyttämäsi koko luultavasti väärä. Moni suomalaisnainen ahtaa rintansa liian pieniin kuppeihin ja kompensoi tilannetta liian leveällä ympärysmitalla. Pyydä siis myyjää avuksesi seuraavan kerran, kun olet ostoksilla, jotta saat varmasti oikein kokoiset vaatteet, jotka istuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Mikään ei pilaa muuten tyylikästä asukokonaisuutta yhtä tehokkaasti kuin liian kireä toppi tai vyötäröltä alas valahtavat housut.

Ekstravinkki: Kun löydät vaatekappaleen, joka on kaikin puolin täydellinen, hanki se monessa värissä tai kuosissa! Näin voit pukeutua lempivaatteeseesi joka päivä.

Pikkumusta on monen naisen luottovaate. Janina Fry paljastaa videolla, miten mekko kannattaa stailata.

3:49

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja