Mainos

5 faktaa kuukautissiteistä: Tiedätkö, kuinka usein se pitäisi vaihtaa?

Olet kenties käyttänyt kuukautissiteitä koko elämän ajan, mutta on olemassa joitakin faktoja, joita et välttämättä tiennyt.

Smart Parenting -sivusto paljastaa tärkeät faktat kuukautissiteistä.

1. Kuukautisside pitäisi vaihtaa joka neljäs tunti

Hio kuukautissiteiden aikataulua tarpeidesi mukaan. Sinun ehdottomasti tulisi vaihtaa sidettä useammin, jos vuoto on runsasta. Mutta vaikka kuukautisside ei olisi vielä täynnä, on tärkeää vaihtaa uusi side säännöllisesti.

Kuukautisvuodosta, vaginasta ja hiestä syntyvät bakteerit lämpimässä ja kosteassa ympäristössä voivat johtaa virtsatie- ja emätintulehduksiin ja ärsyttävät ihoa.

2. Jos et vaihda sitä säännöllisesti, voit saada ihottumaa

Eivät pelkästään vauvat saa vaippaihottumaa, vaan se on mahdollista saada myös kuukautissuojista. Ihottumaa syntyy yleensä, jos kuukautisside on jätetty liian pitkäksi aikaa, ja se hankaa reiteen aiheuttaen ärsytystä.

Tämän voi välttää vaihtamalla siteen säännöllisesti. Jos ihottumaa kuitenkin syntyy, salva on hyvä apu tähän. Kannattaa kuitenkin käydä lääkärillä, jos ihottuma huolestuttaa.

3. Kuukautissiteen paksuudella on merkitystä

Siteissä on eroja paksuudessa ja pituudessa, ja niitä tulisi käyttää vuodosta riippuen. Paksut ja pitkät ovat parhaita yöksi, ohuemmat taas vähemmälle vuodolle. Myös materiaaleissa on eroja. On puuvillamaisia tai satiinintuntuisia – valinta tulee tehdä sen mukaan, mikä ärsyttää ihoa vähiten.

On suositeltavaa käyttää kolmea erilaista sidettä kuukautisten aikana: päiväksi ja yöksi erilaiset, sekä kevyempi side, kun vuoto vähenee.

4. Sinun pitäisi peseytyä joka kerta, kun vaihdat siteen

Vaikka vagina puhdistuu itsestään, pesu tarjoaa lisäsuojan. Pesuun voi käyttää esimerkiksi sellaista pesuainetta, jossa on desinfioivia ominaisuuksia, ja joka on tarkoitettu erityisesti naisille.

5. Niitä ei kannata säilyttää laukun pohjalla

Säilytä kuukautissiteitä puhtaassa, erillisessä pussukassa, jotta niihin ei tarttuisi mitään, eivätkä ne aiheuttaisi tulehduksia.

Kuukautissuoja pitää myös hävittää kunnolla käytön jälkeen. Se pitäisi kääriä paperiin tai suojukseen ja heittää roskikseen. Jos sitä ei kääri, se voi levittää infektioita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.