Mainos

5 asiaa, joita lapselle ei pitäisi antaa: "Lakkaa pahentamasta ongelmaa"

Isä kirjoitti listan asioista, joita yksikään lapsi ei tarvitse lisää. Oletko näistä samaa mieltä?

Clint Edwardsilla on lapsia – ja ongelma, johon moni vanhempi voi samaistua. Ystävät, naapurit ja sukulaiset antavat jatkuvasti Edwardsin lapselle lahjoja, joita tämä ei tarvitsisi.

– Arvatkaa, ymmärrän kyllä. Olet antelias ihminen. Haluat nähdä lasten hymyilevän, ja se on upeaa. Mutta totuus on, että on muutamia asioita, joita sinun täytyy lakata antamasta lapsilleni, Edwards kuvailee Scary Mommy -sivustolla.

Mies kirjoitti listan asioista, joita yksikään lapsi ei tarvitse lisää. Oletko näistä samaa mieltä?

Älä anna näitä asioita lapselle

1. Tarrat

Lapsi saa tarroja esimerkiksi hyvästä käytöksestä lääkärillä. Edwardsin mukaan tarrat kuitenkin päätyvät poikkeuksetta kiinni pöytiin, paitojen taskuihin, auton seiniin ja muuhun sisustukseen.

– Lapsi liimaa tarrat auton ikkunaan, ja auringon kuumottaessa ne pirulaiset jäävät ikuisesti kiinni siihen. Tai… Ei koko tarra jää. Vain osa siitä. Se osa, jota en saa raaputettua irti, joka jättää valko-pinkin tahran, joka näyttää toisistaan erkaantuvilta mantereilta.

2. Synttärijuhlien surkeat vieraslahjat

Kun perheen pienin käy kaverinsa juhlissa, hän saa usein mukaansa lahjapussukan. Edwards haluaisi selityksen sille, miksi lahjapussin ”lahja” on aina surkea muovilelu, joka toimii kerran ja hajoaa sitten. Samaan tapaan ärsytystä herättävät jo mainitut tarrat ja karmivat, möykkäävät muovisoittimet.

– Miksi annat tätä roskaa heille? Lakkaa pahentamasta ongelmaa, tiedät, että se saa kaikki vihaamaan sinua.

3. Juustonaksut

Kukapa ei rakastaisi sipsejä? Juustonaksujen jäljiltä lapsen kädet ovat kuitenkin keltaisen tahman peitossa – ja pian tuo tahma on ympäri lapsen paitaa, isän autoa ja perheen sohvaa. Jos lapsi nuolee sormiaan, kodin pinnat ovat pian juustoisen liman peitossa.

4. Rikkinäiset lelut

– En voi edes laskea, miten monta kertaa olen ollut ystävän kotona, ja yksi lapsistani on rakastunut johonkin kuluneeseen, surkeaan prinsessa-teesettiin tai Pikachu-leluun, jolta puuttuu korva, ja yhtäkkiä kuulen sanat ”voi, sinä voit saada sen, kulta”. Sitten saan toiselta vanhemmalta silmäniskun, sen katseen, joka tuntuu sanovan ”se on sinun ongelmasi nyt”, Edwards kuvaa.

Hän huomauttaa, ettei halua ottaa hoitaakseen muiden vanhempien ongelmaleluja, koska hänen oma talonsakin on samanlaisten, rikkinäisten lelujen kyllästämä.

– Rikkinäisten lelujen jakaminen ympäriinsä on kuin vanhempien kuuma peruna -leikki, jossa jokainen yrittää päästä eroon jostain typerästä romusta, vaikka meidän kaikkien pitäisi vain yhdistää voimamme ja heittää tuo jäte roskiin.

5. Vanhat, oksettavat pehmolelut

Edwards kehottaa vanhempia heittämään vanhat pehmolelut pois tai lahjoittamaan ne hyväntekeväisyyteen. Hänen lapselleen niitä ei enää saa antaa.

– Jotkut niistä haisevat pahalle. Todella pahalle. Siis mitä tahansa lapsesi teki niille, se oli pahaa. Tai ne ovat tahmeita. En tarvitse enempää tahmeaa kamaa, etkä tarvitse sinäkään. Siksihän annat sen pois. Kun salakuljetat pehmoleluja talostasi minun talooni, et ole kekseliäs tai levitä iloa, tuot vain kamasi kotiini. Lopeta.

Edwards uskoo monien vanhempien olevan hänen listansa kanssa samaa mieltä.

– Mikäli rakastat tarroja autosi ikkunoissa, haisevia pehmoleluja tai muuta kamaa, jota olen listannut, kommentoi alle postiosoitteesi. Minulla on sinulle paketti, hän heittää lopuksi.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.