Mainos

5 ällöttävää asiaa, jotka voivat johtua likaisista rintaliiveistä

Ikävä totuus on, että meidän tulisi pestä rintaliivejämme paljon useammin kuin me itse asiassa teemme.

Useimmat meistä pesevät rintaliivejään harvemmin kuin paitojaan. Totuus on kuitenkin se, että mitä lähempänä kehoa vaate on, sitä useammin se pitäisi pestä.

Asiantuntijoiden mukaan rintaliivejä ei koskaan saisi pitää enempää kuin viisi päivää kerrallaan. Suositeltava pesuväli olisi kolmen käyttökerran välein. Toteutuuko tämä suositus omalla kohdallasi? Jos ei, seuraavat kohdat kannattaa lukea tarkkaan. Nämä luettuasi tulet taatusti pesemään rintaliivisi huomattavasti useammin.

1. Täynnä epäpuhtauksia

Rintaliivit keräävät nopeasti itseensä muun muassa bakteereita, öljyä, likaa ja kosteusvoidejäämiä. Mitä pidempään rintaliivejäsi käytät, sitä enemmän epäpuhtauksia pääsee kertymään.

Newyorkilainen ihotautilääkäri Joshua Zeichner kertoo, että nämä epäpuhtaudet eivät yleensä ole vaarallisia, mutta pitkään muhiessaan voivat aiheuttaa monia epämiellyttäviä asioita, kuten ihottumaa.

2. Haju, joka tarttuu vaatteisiisi

Olet varmasti jo oppinut, että kaikki asiat alkavat haista, jos et pese niitä tarpeeksi usein. Miksi et toteuttaisi tätä faktaa myös rintaliiviesi kohdalla? 

Hajua ei voi estää suihkauttamalla päälle hajuvettä, sillä rintaliivisi alkavat taatusti jossain vaiheessa haista pahalle, vaikka et itse sitä huomaisikaan. Haju tarttuu lisäksi helposti myös muihin vaatteisiisi. Säästä työkaverisi ja puolisosi epämiellyttäviltä tuoksuilta ja heitä liivit tarpeeksi usein pesukoneeseen.

3. Ne muuttuvat kellertäviksi

Deodorantti on ystäväsi, kunnes se tarttuu alusvaatteisiisi ja jättää jälkeensä kellertäviä tahroja. Jos annat näiden tahrojen olla vaatteissasi pidempään, niitä on erittäin vaikea saada puhtaaksi. 

Myös hiki ja ihon rasva muuttavat rintaliiviesi väriä ikävän kellertävään suuntaan.

4. Saat näppylöitä kehoosi

Tämä tapahtuu todennäköisimmin silloin, jos käytät urheiluliivejä usein. Hikiset alusvaatteet ovat yksi yleisin syy kehon akneen. Vaikka sinulla ei koskaan olisikaan ollut sitä, älä ota riskiä, että saisit sen nyt.

Akne syntyy helposti paikkoihin, jotka ovat alttiita hankaukselle ja lämmölle. Jos et pese liivejäsi tarpeeksi usein, bakteerit villiintyvät ja voivat aiheuttaa ikäviä iho-oireita rintakehääsi. Urheiluliivit kannattaakin pestä vähintään joka toinen tai kolmas urheilukerta.

5. Nännit ärsyyntyvät

Nännien hankaantuminen on yksi epämiellyttävimmistä asioista, joita nainen voi joutua kestämään. Yksi syy hankautumiseen voi löytyä pesemättömistä rintaliiveistä. Hankaukselle erityisen altis yhdistelmä on hikinen alusasu ja kuiva iho. Pienikin kankaan ja herkän ihon alle jäävä kosteus voi saada aikaan ikäviä tuntemuksia nännin alueella.

Oletko jo vakuuttunut? Rintaliivit todella kannattaa pestä riittävän usein. 

Entä osaatko valita oikeankokoiset rintaliivit? Katso vinkit videolta:

Lähde: Bustle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.