45-vuotias Hanna sairastui harvinaiseen verisyöpään – aikoo päättää elämänsä itse: ”Haluan kuolla arvokkaasti”

45-vuotias parantumatonta verisyöpää sairastava nainen haluaa päättää itse oman elämänsä, jos kivut vievät häneltä elämänilon. Naisen päätöksestä kertoo muun muassa People.com-sivusto.

Yhdysvaltain Las Vegasissa asuva Hanna Olivas, 45, sairastui harvinaiseen verisyöpään pari vuotta sitten. Ennuste oli karu: lääkärit uskoivat, että hänellä olisi elinaikaa 3–5 vuotta.

Pari vuotta Hanna sai kemoterapiaa ja muita hoitoja. Lääkärit kuitenkin totesivat, että he eivät voisi tehdä juuri mitään muuta. He ennakoivat, että naisella saattaisi olla enää vuosi jäljellä.

Silloin Hanna teki päätöksen: hän aikoo varmistaa, että voi päättää oman elämänsä, jos kivut jonain päivänä veisivät voiton elämän hyvistä puolista.

– Kuolema on vihoviimeinen asia, jota toivoisin, mutta niin tulee käymään.

– Tämän pitäisi olla vain minun päätökseni.

Aikoo kuolla läheistensä ympäröimänä

Hanna kertoo People.com-lehdelle, että hänellä on jo suunnitelma valmiina tuota hetkeä varten. Kun hänen miehensä Jerry ja pariskunnan neljä lasta ovat hänen luonaan, hän aikoo kaataa lasiin hänelle määrätyn lääkejauheen, sekoittaa sen veteen ja juoda.

Nevadan laki kieltää avustetun kuoleman, joten Hanna ja Jerry aikovat ensin muuttaa Kaliforniaan, mikäli Hanna aikoo päättää elämänsä.

Hän aikoo kuitenkin sinnitellä viimeiseen saakka.

– Haluan kuolla omilla ehdoillani.

Huhtikuusta lähtien Hanna on ollut mukana ryhmässä, joka lobbaa osavaltion hallintoa ja lainsäädäntöä mahdollistamaan sen, että parantumattomasti sairas voi halutessaan päättää elämänsä.

Ensin Hanna aikoo elää

Hannan vanhin tytär Adriana Luna, 25, kertoo äitinsä löytäneen uskomatonta vahvuutta kestää tällainen musertava tieto oman elämän päättymisestä.

Hanna haluaa viettää elämänsä viimeiset hetket Luna ja muu perhe rinnallaan katsoen merta, sillä vesi rauhoittaa häntä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen

.

Sitä ennen hän aikoo kuitenkin elää ja tehdä monia ikimuistoisia asioita.

Lue myös:

    Uusimmat