Mainos

40-vuotiaan Ruisrockin päätähti oli aurinko

Kuinka hyvin rockfestivaali voi onnistua? Mikäli onnistumiselle on olemassa absoluuttinen yläraja, Ruisrock on tänä vuonna päässyt lähelle sitä.

Sää on lievästi sanottuna suosinut, järjestyshäiriöt ovat päätöspäivän iltapäivään mennessä olleet vähäisiä, festariruoassa myös laatuvaihtoehtoja ja keikat energisiä. Valittamista on löytynyt lähinnä liian pitkistä jonoista. Tapahtuma veti yli 21 000 kävijää avauspäivänä perjantaina, ja lauantaina kävijöitä oli noin 30 000. Turun Ruissalon kokoisella alueella sellainen määrä merkitsee tungosta.

Vuodesta 1970 järjestetyn Ruisrockin kuuluisimmat vieraat tänä vuonna ovat perjantaina esiintynyt Ozzy Osbourne ja sunnuntai-illan päättävä, Guns N’ Rosesista parhaiten tunnettu kitarasankari Slash.

Kumpikaan heistä ei ole nykymusiikin kuumimpia nimiä, vaan ennen muuta nostalgisia hard rock -veteraaneja. Populaarimusiikin isoimpia maailmantähtiä ei siis nähty tänä vuonna Ruisrockissa.

Merkittävä syy väenpaljouteen taitaakin olla tapahtuman todellinen päätähti eli aurinko. Se on paistanut kirkkaalta taivaalta koko viikonlopun, ja tänään iltapäivällä Turku oli Suomen kuumin paikka. Kello 17 iltapäivällä Turussa mitattiin 31,1 celsiusastetta.

Jalkapallon MM-kisat ovat kilpailleet Ruisrockin kanssa suomalaisyleisön huomiosta. Jotkut ovat jättäneet Ruisrockin väliin nähdäkseen turnauksen viimeiset ottelut, mutta turhaan. Ruisrockin yleisöalueella on nimittäin mahdollista katsoa pelejä jättimäisiltä videoscreeneiltä rockin soidessa taustalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.