Mainos

3D yrittää läpimurtoa CES-messuilla

3D-televisioiden aalto on iskenyt kovalla voimalla Las Vegasissa tänään alkaneilla nelipäiväisillä CES-messuilla. Valmistajat hehkuttavat kolmiulotteisen teknologian olevan kotiteattereiden "seuraava suuri juttu".

-3D:n veroista kokemusta ei kotiteattereissa ole. Haluamme ottaa kärkipaikan kolmiulotteisuudessa. Haluamme tuottaa vastustamatonta 3D sisältöä, suitsuttaa teknologiajätti Sonyn johtaja Howard Stringer uutistoimisto AFP:lle

Sony on ryhtynyt yhteistyöhön Discoveryn ja IMAXin kanssa 3D-televisiokanavan luomiseksi.

IMAXin mukaan esimerkiksi James Cameronin kohutussa Avatar-elokuvassa nähty teknologia on vihdoin valmiina kuluttajille, vaikka kolmiulotteisuus itsessään onkin jo vanha keksintö.

Myös Korealainen LG markkinoi messuilla 3D-keksintöjään.

-Kaikki tulevat haluamaan itselleen 3D-teknologiaa, ja myös peliteollisuus hyppää mukaan, visioi LG:n Randy Overton AFP:lle.

3D:n loikka kotisohville voi viedä vuosia

Forrester Research -tutkimuskeskuksen asiantuntijan James McQuiveyn mukaan kuluttajat tuskin tulevat välittömästi ryntäämään kauppoihin ostamaan yhtiöiden lippulaivamalleja, vaikka 3D-tarjonta onkin visuaalisesti hätkähdyttävää.McQuivey toteaa, että monet kuluttajat ovat juuri muutaman vuoden aikana hankkineet teräväpiirtolaitteiston itselleen. Lisäksi-3D materiaalin jakeluverkosto ei ole vielä kunnossa.

3D:n laajamittainen käyttöönotto voi Blu-ray -teräväpiirtojärjestelmän tavoin viedä vuosia, mutta tämä ei ole häirinnyt tekniikan valmistajia.

Toshiba paljasti oman televisionsa, joka muuntaa digitaalisen videon kolmiulotteiseksi.

-Kolmiulotteisuudessa ei ole kyse siitä, että esiintyjät hyppivät ulos näytöltä; siinä on kyse mukaansatempaavammasta kokemuksesta, totesi puolestaan Avatar -elokuvan tuottaja Jon Landau Panasonicin messutapahtumassa.

Myös teknologiajätti Samsung kertoo tiedotteessaan esittelevänsä messuilla laajan valikoiman 3D tuotteita, kuten LED-television, blu-ray-soittimen ja kotiteatterin. Lisäksi Samsung kertoo kehittäneensä 3D-prosessorin, joka muuttaa tavalliset televisiolähetykset 3D-muotoon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.