35-vuotias nainen kuoli vesimyrkytykseen Yhdysvalloissa: "Joku kertoi hänen juoneen neljä pulloa vettä 20 minuutissa"

35-vuotias nainen kuoli vesimyrkytykseen Yhdysvalloissa 2:20
Ashley, 35, kuoli vesimyrkytykseen Yhdysvalloissa.

35-vuotias Ashley menehtyi perheensä mukaan juotuaan liikaa vettä liian nopeasti, kertoo CNN.

Indianalaisperhe varoittaa muita liiasta vedenjuonnista. Ashley Summers, 35, menehtyi vietettyään Yhdysvaltain heinäkuista itsenäisyyspäivää miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

– Hän rakasti olla veden äärellä, järvellä. He olivat veneellä koko pitkän viikonlopun, lauantaista tiistaihin, veli Devon Miller kuvailee.

Viikonlopun jälkeen Miller kuitenkin sai karun soiton toiselta siskoltaan: Ashley oli sairaalassa, ja hänen aivoissaan oli turvotusta. Nainen menehtyi hoitoyrityksistä huolimatta. Katso Ashleyn tarina jutun alussa olevalta videolta!

Koki kovaa janoa, joi litroja vain minuuteissa

Perheen mukaan kesää veneellä viettänyt Ashley oli kokenut olevansa kuivunut. Hänen oli ollut kauhea jano; tämän lisäksi häntä oli huimannut ja hänen päätään oli särkenyt.

– Joku kertoi hänen juoneen neljä pulloa vettä 20 minuutissa. Peruspullo on noin puoli litraa, veli kuvailee.

Terveille aikuisille suositeltu vesimäärä vuorokaudessa on noin 1–1,5 litraa.

Perheen mukaan lääkäri nimesikin vesimyrkytyksen tapahtuneen syyksi.

– Meille kaikille oli sokki, kun he alkoivat puhua vesimyrkytyksestä. Siis onko sellainen olemassa? Miller kuvasi reaktioita.

Perheen mukaan Ashley oli elinluovuttaja. Hän pelasti viisi henkeä elinluovutusten kautta.

Mikä aiheuttaa vesimyrkytyksen?

Liian nopea suurten vesimäärien nauttiminen voi aiheuttaa vaarallisen vesimyrkytyksen, johon liittyy hyponatremia, kertoo Terveyskirjasto. Syypää tilaan voi olla myös oluen juonti.

Hyponatremia syntyy, kun elimistö menettää liikaa natriumia, tai elimistöön kertyy liikaa vettä, jolloin elimistön nesteet laimenevat. Tällöin natriumpitoisuus laskee alle normaalin. Pelkällä vedenjuonnilla tila ei kuitenkaan yleensä synny. Terve ihminen voi juoda useita litroja päivässä, kunhan juominen jakautuu usealle tunnille ja munuaiset toimivat normaalisti.

Jos natriumpitoisuus laskee liikaa, se aiheuttaa esimerkiksi väsymystä, voimattomuutta, päänsärkyä, pahoinvointia ja lihaskramppeja, pahimmillaan hermosto-oireita, yleistä kouristelua ja sekavuutta. Jos epäilee itsellään hyponatremiaa, tulee hakeutua lääkäriin.

Hyponatremian riskiä voivat lisätä jotkin sairaudet ja esimerkiksi lääkkeet. On epäselvää, kärsikö Ashley jonkinlaisesta piilevästä tilasta.

Katso myös: Miltä kaksi litraa vettä näyttää käytännössä?

Miltä kaksi litraa vettä näyttää käytännössä? 0:54
Paljonko on jo tullut juotua? Tältä kaksi litraa vettä näyttää käytännössä. 

Lähteet: CNN, Terveyskirjasto, GMA, ABC News

Lue myös:

    Uusimmat