Mainos

30-kiloinen teinipoika tähtää kehonrakentajaksi: "Keskityn tekemään parhaani"

Arnold Schwarzeneggeria esikuvanaan pitävä teinipoika toteutti unelmansa kehonrakennuskilpailuihin osallistumisesta. Hän toivoo, että voisi jonain päivänä tehdä harrastuksestaan ammatin.  

Eteläafrikkalaisella Caleb Muomballa on pituutta vain 112 senttiä ja painoa reilut 30 kiloa, mutta hän ei anna ulkoisten seikkojen estää häntä tavoittelemasta unelmaansa. Yhdeksäntoistavuotias poika on hankkinut itselleen komeat lihakset treenaamalla viidesti viikossa paikallisella kuntosalilla.

– Kun aloitin, monikaan ihminen ei uskonut, että pystyisin siihen. Kohtasin negatiivisuutta ja tuomitsemista. Mutta olen todella ylpeä kaikesta siitä, mitä olen saavuttanut tähän mennessä, ja toivon jonain päivänä tulevani ammattilaiskehonrakentajaksi, Muomba kertoo.

"Vammani on minun kykyni innostaa"

Kun Muomba oli 14-vuotias, tuntemattomasta syystä hänen pituuskasvunsa hidastui ja pysähtyi lopulta kokonaan. Lyhyeksi jääneestä pituudestaan huolimatta Muomba kertoo treenanneensa varhaisteini-iästä saakka.

Ensimmäisiin kehonrakennuskilpailuihin nuori mies osallistui vain 16 vuoden iässä peitoten kilpakumppaninsa, jotka olivat häntä lähes kaksi kertaa pidempiä ja reilusti painavampia.

– Kun olen lavalla kilpailemassa, keskityn tuomareihin enkä vierelläni oleviin kilpakumppaneihin. Keksityn tekemään parhaani, enkä vertaile itseäni muiden parhaaseen.

– Harrastan kehonrakennusta, koska rakastan sitä. Rakastan nähdä kehoni kasvavan ja sitä tunnetta, että olen timmi ja täynnä energiaa, Muomba kertoo.

Nuorimies haluaa omalla esimerkillään innostaa kaikkia ihmisiä kuntoilemaan ja pysymään terveenä. Omien treeniensä ohessa Muomba opiskeleekin personal traineriksi.

– Olen huomannut, että minun vammani on minun kykyni innostaa, Muomba kiteyttää.

Lähde: CatersNews, MVPhotos

***

4:30


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.