3-vuotias tippui sillalta veteen – isä pelasti lapsensa hukkumiselta, mutta menehtyi itse

2:23
Videolla ohjeet aikuisen elvyttämiseen.

Yhdysvaltalaismies hukkui pelastaessaan veteen pudonnutta lastaan, kertoo muiden muassa FOX 5 -uutissivusto.

Detroit Lakesin kaupungissa Minnesotassa tapahtui surullinen onnettomuus, kun isä hukkui pientä lastaan pelastaessa.

Viranomaisten mukaan 3-vuotias lapsi oli pudonnut sillalta veteen. Mukana ollut 31-vuotias isä Christopher Schultz oli hypännyt auttamaan pienokaista. Pitäessään lastaan pinnalla isä joutui itse vakaviin vaikeuksiin.

Sivulliset onnistuivat tuomaan lapsen rannalle, mutta isä ei enää noussut pinnalle.

Tuntia myöhemmin isä viimein löydettiin. Hänet vietiin sairaalaan, jossa mies todettiin kuolleeksi. Lapsi selvisi lievin vammoin.

Näin pelastat veden varaan joutuneen

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry neuvoo verkkosivuillaan, miten pelastaa veden varaan joutunut. Muistisäännöksi kannattaa painaa mieleen kirjainrykelmä HRAP: hälytä, rauhoitu, apuväline ja pelasta.

  • H = Hälytä lisäapua ennen varsinaisten pelastustoimien aloittamista, jos mahdollista. Näin varmistat lisäavun saamisen paikalle.
  • R = Rauhoitu itse ja rauhoita pelastettavaa kertomalla hänelle, että apua on tulossa. Tämä antaa pelastettavalle turvallisuuden tunnetta ja voimia jaksaa vielä hetken.
  • A = Etsi apuväline eli hae jotain kättä pidempää avuksesi ja turvaksesi. Parasta on, jos apuväline on jotain kelluttavaa. Jos olosuhteet ovat vaikeat, yritä saada apua muilta paikallaolijoilta tai soittamalla hätänumeroon 112.
  • P = Pelasta veden varaan joutunut lähestymällä häntä varoen mutta ripeästi. Pidä apuväline itsesi ja pelastettavan välissä ja ojenna apuväline pelastettavalle, jos hän on lähellä rantaa. Välineen voi myös heittää pelastettavalle. Auta veden varaan joutunutta rantaan, tee tarvittavat ensiaputoimenpiteet ja toimita pelastettava tarvittaessa jatkohoitoon.

1:16
Videolla ohjeet lapsen elvyttämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja