3-vuotiaaseen kohdistunut veriteko sai kauhistumaan lastensuojelun tilasta: "Olisi pitänyt tehdä jotain kauan ennen tätä"

Isän puukottamaksi joutuneen 3-vuotiaan tytön tapaus on herättänyt paljon keskustelua lastensuojelun tilasta ja avioeroriidoista sosiaalisessa mediassa.

Ihmiset ovat olleet järkyttyneitä siitä, että isä on useasti vienyt tytön luvatta äidiltään – kerran jopa kotiseudulleen Karibialle asti – ja ollut väkivaltainen, mutta tilanteeseen ei ole puututtu.

Tapausta on verrattu 8-vuotiaan Vilja-Eerikan surmaan, jossa tytön isä ja tämän naisystävä tukehduttivat hänet pitkäaikaisen kaltoinkohtelun jälkeen.

– Sosiaalitoimen olisi pitänyt tehdä jotain kauan ennen tätä. Eikö Vilja-Erikasta opittu mitään? MTV Uutisten Facebook-sivuille kirjoitetaan.

8:42

Viranomaisista on arvosteltu paitsi lastensuojelua, myös oikeuslaitosta lähestymiskieltojen käsittelyn hitaudesta ja tehottomuudesta. Äiti oli hakenut lähestymiskieltoa, mutta sen käsittely oli kesken, ja mies sai tavata tytärtään pari tuntia viikossa.

Oikeuslaitosta on moitittu myös siitä, että miehen uhkailua ei otettu todesta. Naisen mukaan isä oli sanonut tappavansa äidin, lapsen ja itsensä, jos huoltajuuspäätös olisi hänelle epämieluinen.

Isä selitti myöhemmin oikeudessa valvomisen ja synkkien ajatusten vuoksi olleensa ”räjähtämistilassa”, ja siksi sanonut kaikkea ”hölmöä.”

6:58

– Käräjäoikeuden tuomarit ovat tehneet raskaan munauksen, kun eivät ole nähneet, että mies on hengenvaarallinen vaimolle ja lapselle, vaikka on uhannut tappaa nämä.  

– Millainen näyttö henkilön vaarallisuudesta olisi pitänyt olla, jotta päätös olisi ollut toisenlainen ja oikeus suojellut vaimoa ja lasta? yksi sosiaalisen median kommentoijista kirjoittaa.

Keskusteluun ovat nousseet myös lasten rooli avioeroriidoissa.

– Miksi lapset ovat jatkuvasti avioerojen koston kohteena?

0:40

Lapsensa surmasta epäilty isä on Ranskan kansalainen ja hänen taustansa on Karibialla.

Keskustelijat olivat huolissaan siitä, havaitaanko eri kulttuurista tulevien mielenterveysongelmat ajoissa, vai mielletäänkö vaarallistenkin piirteiden syyksi kulttuurierot myös silloin, kun mielenterveyden tilan kartoittamiselle olisi syytä.

Päällimmäisenä tunteena esiin on noussut osanotto äidin suruun ja hämmennys siitä, miten näin voi tapahtua – olivat olosuhteet millaiset tahansa.

– Isolla miehellä tulee tippa linssiin. Jotkut eivät ymmärrä omien lastensa arvoa.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.