28.5.2003 Paula-Maijun aamuherkku, lämpimät leivät ja marjarahka

Vieraana vuoden 2003 Maitotyttö Paula-Maiju Rikkinen kertomassa itsestään ja tulevista työtehtävistään.

Paula-Maijun aamuherkku

1 - 2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 - 1 dl pakastemarjoja
(hunajaa tai sokeria)
1 - 2 rkl kaura- tai vehnäleseitä
0,5 dl maitoa

Kaada kaikki aineet korkeaan kannuun ja sekoita tasaiseksi juomaksi sauvasekoittimella. Nauti heti. Voit lisätä joukkoon myös yhden valkuaisen.

Kevyeksi ateriaksi Paula-Maiju valmistaa lämpimiä voileipiä ja raikasta salaattia ja jälkiruuaksi marjarahkaa:

Lämpimät leivät

pyöreitä revittyjä ruisleipiä
kinkkua tai kalkkunaleikkelettä
tomaattiviipaleita
basilikaa
(kevyt) juustoraastetta

1. Sipaise leivät halutessasi pöytämargariinilla. Levitä päälle kinkkua, sen päälle basilikan lehtiä, tomaattiviipaleita ja peitä pinta juustoraasteella.
2. Kuorruta kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla. Tarjoa lisukkeeksi kurkulla ja tomaatilla höystettyä salaattia.

Marjarahka

1 tlk maitorahkaa
1 - 2 dl pakastemarjoja
sokeria maun mukaan
1 - 2 tl vaniljasokeria
1 - 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
koristeeksi tuoreita mansikoita

1. Survo tai viipaloi marjat ja sekoita rahkan joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
2. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma ja koristele tuoreilla kokonaisilla tai viipaloiduilla mansikoilla.


Lue myös:

    Uusimmat