27.9. Mausteiset broilerinkoivet ja bulgursalaattia

Mausteiset broilerinkoivet

  • 4 isoa kanankoipea
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 4 tl chilitahnaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa

Raasta inkivääri. Sekoita kaikki mausteainekset tahnaksi. Tee viiltoja koiven nahkaan ja hiero tahna koipiin. Nosta koivet voideltuun uunivuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 40 mi-1 tunti.

Bulgursalaatti

  • 200 g bulguria
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 punasipuli
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä
  • Kastike:
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • iso nippu yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
  • jauhettua juustokuminaa
  • jauhettuja korianterin siemeniä

Kuutioi kasvikset ja sekoita niiden joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Paahda kasviksia noin 30-40 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Liota bulguria kylmässä vedessä 20 minuuttia ja valuta se hyvin siivilässä. Keitä jyvät kypsiksi kiehuvassa kevyesti suolalla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Hienonna valkosipuli ja yrtit. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike sekä hieman jäähtyneet kasvikset kypsän bulgurin joukkoon.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat