24.8. Tatti-kasvisgratiini

Tatti-kasvisgratiini

  • 1 l tatteja
  • 2 sipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • nokare voita
  • 4 kookasta keitettyä perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • persiljaa
  • Gratinointikastike (valkokastike):
  • 2 rkl voita
  • reilu 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 150 g juustoraastetta

Puhdista sienet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit. Sulata voi pannulla ja kuullota sieniä hetki. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista kunnes sipulit pehmenevät. Mausta seos suolalla, pippurilla, rakuunalla ja tomaattipyreellä, hauduta hetki ja nosta pannu pois liedeltä. Ripottele joukkoon hienonnettua persiljaa. Viipaloi keitetyt perunat ja kesäkurpitsa. Lado vuokaan kerroksittain sieniseosta sekä peruna- ja kesäkurpitsaviipaleita.

Gratinointikastike:

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä sekoitellen kullankeltaisiksi (älä polta). Lisää maito. Kiehauta koko ajan sekoitellen. Hauduta miedolla lämmöllä n 5 minuuttia ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kaada kastike vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kera.

Resepti: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat