Mainos

22-vuotias mies brassaili jalkapalloseuralle tietokonepelisaavutuksillaan – seura otti hänet yllättäen töihin: "Olin shokissa"

22-vuotias serbialaismies Andrej Pavlović on kova jalkapallomanageripeli Football Managerin pelaaja. Hän lähestyi suosikkiseuraansa esittelemällä saavutuksiaan kyseisessä pelissä ja pääsi yllätyksekseen töihin.

Pavlović on manageroinut Serbian toisen sarjaportaan seuran FK Bežanijan Football Managerissa 16 vuodessa Mestarien liigan välieriin ja päihittänyt matkalla Manchester Cityn, Tottenhamin ja Bayern Münchenin kaltaisia suurseuroja.

Pavlović on onnistunut voittamaan pelissä myös häikäisevät 10 perättäistä Serbian mestaruutta ja kuusi Serbian cupia. 

– En aio kerskailla, mutta olen jonkinlainen legenda Football Managerin universumissani, Pavlović tykitti Sportbiblen haastattelussa.

Bežanija on tosielämässä vaikeuksissa ja seuralla on myös taloudellisia ongelmia. Pavlović päättikin tarjota seuralle hiljattain palveluksiaan ja hänen yllätyksekseen seura tarjosi miehelle data-analyytikon tehtävää.

– Lähestyin heitä Football Manager -saavutuksillani ja ehdotin, että voisin auttaa heitä. En odottanut, että he soittaisivat minulle, Pavlović kertoi.

– Kävimme ystävällisen keskustelun, ja seurajohtaja kysyi, voisinko tulla lauantaina ensimmäiseen peliin näkemään, miten asiat rullaavat.

Pavlović päätti ilman muuta mennä.

– En todella voi uskoa tätä. Olin shokissa, kun puhuimme ja he kysyivät, voisinko tehdä vapaaehtoistyötä heille, kun he ovat taloudellisesti vaikeassa tilanteessa.

Pavlović hoiti ensimmäisen data-analyytikon tehtävänsä, kun Bežanija kukisti FK Dedinjen 2–1. Hän toimitti seuralle yksityiskohtaisen raportin pelistä ja jakoi löydöksensä sosiaalisella verkkosivustolla Redditissä.

– Pidin raportin lyhyenä, keskityin joihinkin kiinnostaviin hyökkäys-/puolustustilastoihin.

Pavlović muun muassa eritteli hyökkäysten, vaarallisten hyökkäysten ja maalien määrän, ja sen, tulivatko nämä hyökkäykset vasemmalta, oikealta vai keskeltä. Puolustuksessa hän tilastoi Bežanijan onnistumisen erittelemällä vastaavasti vastustajan hyökkäykset. Pavlović myös tilastoi esimerkiksi kulmapotkut vasemmalta ja oikealta ja sen, moniko niistä johti vaaralliseen paikkaan.

Bežanija oli Pavlovićin tilastoista niin vakuuttunut, että seura pyysi häntä toimittamaan seuraavana päivänä raportin alle 21-vuotiaiden joukkueen pelistä.

– Alle 21-vuotiaiden joukkue on heille todella tärkeä.

Tulevaisuus?

Pavlović on suorittanut lääketieteestä kandidaatin tutkinnon ja näkee itsensä työskentelemässä kyseisellä alalla muutaman vuoden päästä, vaikka onkin kiinnostunut jalkapallourasta.

– Jos mahdollisuus tulee, rakastaisin uraa jalkapallossa scouttina tai data-analyytikkona. Se on jotain, mikä on ollut unelmani pitkään ja jotain, mitä teen todella hyvin.

Nykyisellään Pavlović hoitaa data-analyytikon tehtäväänsä ilmaiseksi rakkaudesta seuraa ja työtä kohtaan.

– Toivon, että saan tulevaisuudessa seuralta palkkaa tehdessäni rakastamaani työtä, serbialaismies summasi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja