16-vuotias poika lähetti videon häkellyttävästä maalistaan ja pääsi maajoukkueeseen – "En olisi koskaan voinut kuvitella tätä"

16-vuotiaan jalkapallolupauksen Pau Babotin tarina on kuin Hollywoodista, mutta se on totta. Saksassa kasvanut Babot pääsi Andorran nuorten maajoukkueeseen lähettämällä videon maalistaan eteenpäin.

Babot pelaa Saksassa alle 17-vuotiaiden toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla frankfurtilaisessa Karbener SV:ssä ja on toinen joukkueensa kapteeneista. 

Babot on syntynytkin Saksassa, mutta hänen äitinsä on andorralainen, ja nuorukainen matkustaa säännöllisesti noin 80 000 asukkaan kääpiövaltioon tapaamaan sukulaisiaan. Perheyhteys kannusti Babotia pyrkimään joku päivä Andorran riveihin.

Babotin tädin ystävä antoi nuorukaiselle sähköpostiosoitteen Andorran jalkapalloliittoon, ja Babot ryhtyi toimiin. Lupaus lähetti itsestään viestin, joka sisälsi videon häkellyttävästä kaukolaukausmaalista, jonka hän oli vain viikkoja aiemmin iskenyt Kickers Offenbachia vastaan.


– Aika pian Andorran jalkapalloliitto kutsui minut alle 17-vuotiaiden maajoukkueen harjoitusleirille ja puhuin valmentajan kanssa WhatsAppissa, Babot kertoi kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan verkkosivujen mukaan.

– Maanantaina harjoittelin alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa, ja hän (valmentaja) sanoi harjoitusten jälkeen, että pääsisin harjoittelemaan tiistaina alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka oli matkustamassa Skotlantiin EM-karsintoihin, Babot jatkoi.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkue kärsi pelaajapulasta, minkä myötä Skotlantiin menevään joukkueeseen nostettiin pelaajia alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta. Babot oli tehnyt harjoituksissa vaikutuksen ja pääsi mukaan.

Ja kuinka ollakaan, Babot debytoi kaksi viikkoa sitten pelatussa maaottelussa juuri Saksaa vastaan. Hän sai muutaman minuutin peliaikaa taiston lopussa.

– Se oli hämmästyttävää, jotain mitä en olisi koskaan voinut kuvitella.

– Fyysiset vaatimukset ovat paljon korkeammat alle 19-vuotiaissa. Vauhtia on paljon enemmän.

Babot kertoi puhuneensa ennen peliä Saksan pelaajien kanssa, ja monet heistä olivat tehneet jo debyyttinsä aikuisten Bundesliigassa tai toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla. Babot sanoi andorralaisten olleen kovaa vastustajaansa vastaan tyytyväinen 0–3-tappioon.

– Olin todella hermostunut ennen kuin menin kentälle. En halunnut tehdä yhtään virhettä, mutta onnistuin jopa voittamaan pääpallon.

Babotille ei siunaantunut peliaikaa 0–2-tappiossa Skotlantia vastaan, mutta hän pääsi kentälle Andorran viimeiseen peliin Valko-Venäjää vastaan. Babot tahkosi 15 minuuttia Andorran 0–2-tappioon päättyneessä matsissa. 

– Se tuntui 45 minuutilta minulle, Babot myhäili.

Lue myös:

    Uusimmat