22.8. Kesäkurpitsapiirakka ja herukkahyve

Kesäkurpitsapiirakka

  • Pohja:
  • 150 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 2 rkl jääkylmää vettä (tai valmista piirakkataikinaa)
  • Täyte:
  • 1 reilun kokoinen kesäkurpitsa
  • 2 sipulia
  • 1 pkt pekonia
  • 1 prk ruokakermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmista pohja. Nypi voi ja jauhot sekaisin ja lisää vesi nopeasti sekoittaen. Pyöritä taikina palloksi jauhotetuin käsin ja kääri se kelmuun. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Painele taikina sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Raasta kesäkurpitsa ja laita raaste siivilään. Ripottele joukkoon hieman suolaa ja anna liian nesteen valua pois. Suikaloi sipuli ja pekoni. Ruskista pekoni kuumalla pannulla ja lisää joukkoon sipulit sekä kesäkurpitsaraaste. Kuullota kasvikset pehmeiksi ja anna nesteen haihtua. Mausta kasvisseos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada kasvikset piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja tuorejuusto, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaada seos täytteen päälle ja paista piirakka 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Herukkahyve

  • 0,5 l maustamatonta jogurttia (mielellään kreikkalaista)
  • 2 dl puna- tai mustaherukoita
  • 0,5 dl hunajaa
  • tuoretta minttua
  • kokonaisia marjoja
  • tomusokeria

Mittaa jogurtti, herukat ja hunaja tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tämä onnistuu myös sauvasekoittimella. Annostele jälkiruoka kulhoihin ja koristele pinta hienonnetulla mintulla, marjoilla ja tomusokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat