21-vuotias nainen teki matkailun maailmanennätyksen – on käynyt kaikissa maailman maissa!

Vaikuttaako turvallisuus matkakohteen valintaan? 9:00
Vaikuttaako turvallisuus matkakohteen valintaan?

Vain 21-vuotias nainen teki sen, josta moni matkailusta kiinnostunut voi vain haaveilla: hän on käynyt jok’ikisessa maailman maassa, kertoo muun muassa uutissivusto Fox News.

Lexie Alford, 21, saa pian nimensä maailmankuuluun Guiness World Record -ennätystenkirjaan. Nuori nainen on nimittäin käynyt 196 eri maassa – eli kaikissa maailman maissa! Hän on siis maailman nuorin ihminen, joka on käynyt kaikissa maailman itsenäisissä valtioissa.

Ennen kuin Lexie saa virallisen tittelin, hänen täytyy todistaa tekemänsä ennätys lähettämässä Guinness World Recordsille 10 000 kappaletta todistusaineistoa, aikajärjestyksessä tietenkin.

Lexie saavutti hurjan ennätyksensä toukokuun 31. päivä, kun hänen jalkansa koskettivat Pohjois-Korean maaperää. Lexie kommentoi Fox Newsille, että hänen olonsa oli kiitollinen ja helpottunut, kun hän saavutti tavoittelemansa virstanpylvään ja elinikäisen haaveensa.

– Olen nähnyt niin paljon vaivaa viimeisen reilun puolen vuoden aikana. Matkan varrelle on mahtunut lukuisia esteitä, kun olen yrittänyt päästä maailmankolkkiin, joihin on äärimmäisen vaikea päästä. Tekemäni kova työ kulminoitui tähän yhteen hetkeen, Lexie kuvailee rankkaa, mutta sitäkin antoisampaa matkaansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Innostui matkustelusta jo lapsena – alkoi säästää rahaa 12-vuotiaana

Lexien vanhemmat ovat työskennelleet vuosia matkatoimistoissa. Naisella olikin jo lapsesta lähtien ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan mitä erilaisempiin matkakohteisiin.

Hän on matkustellut jo pienestä pitäen eksoottisissakin kohteissa perheensä kanssa. Matkustelusta tuli hänelle jo nuorella iällä suuri intohimo ja Lexien mieliin piirtyi ajatus maailmanvalloituksesta.

– Aluksi ajattelin, että haluaisin nähdä mahdollisimman paljon maailmaa, Lexie paljastaa Forbesille.

Hän alkoi säästää rahaa matkustelua varten jo 12-vuotiaana ja teki itselleen lupauksen siitä, että tulisi vielä jonain päivänä käymään kaikissa maailman maissa. 

Päämäärätietoinen ja suunnitelmallinen matkustelu tuotti nopeasti tulosta: Lexie oli käynyt 18-vuotiaana jo 72 eri maassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Syksyllä 2016 Lexie huomasi, että hänen tulisi pitää kiirettä, jos hän aikoisi tehdä haaveilemansa maailmanennätyksen – olihan hänellä vielä 124 maata käytävänään.

Niinpä hän päätti tehdä töitä ennätyksen eteen täyspäiväisesti ja keskittyi vain matkusteluun.

– Matkustin yksin yli seitsemän kuukautta noin 50 eri maassa Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa, Väli- ja Etelä-Amerikassa sekä Karibian ja Tyynenmeren saarilla.

Matkustelu ei ollut vain nauttimista

Moni maailmaa nähnyt tietää, ettei matkustaminen ole aina niin yksinkertaista kuin matkatoimistojen tarjoamat pakettimatkat antavat ymmärtää.

– Viisumien hankkiminen oli yksi kaikkein vaikeimmista asioista matkustelun aikana. Kesti vuosia saada viisumeja niin Yhdysvalloissa kuin maailmallakin, Lexie kertaa.

Hän joutui esimerkiksi Lontoossa, Senegalissa ja Norsunluurannikolla käyttämään huomattavan paljon aikaa erilaisten paperien täyttämiseen ja odottamaan niiden käsittelyä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mistä rahat matkustamiseen?

Koska Lexie päätti pari vuotta sitten keskittyä matkusteluun täyspäiväisesti, moni saattaa pohtia, miten hän rahoitti maailmanympärysmatkansa.

Nainen kertoo Fox Newsille, että hän oli täysin omavarainen. Hän oli säästänyt matkaansa varten vuosien ajan. Lisäksi hän sai rahaa sosiaaliseen mediaan ja blogiinsa tekemien julkaisujen kautta.

Hän myös toteaa, ettei matkustaminen ole kallista, jos osaa olla kärsivällinen ja huolellinen. Hän käytti paljon aikaa muun muassa halpojen lentolippujen ja majoitusvaihtoehtojen metsästämiseen.

Suosikkikohde ei olekaan tavallinen turistirysä

Maailmanmatkaaja paljastaa, että kaikkein ikimuistoisimmat kohteet olivat niitä, joihin tavallinen turisti ei välttämättä matkusta, kuten Pakistan ja Venezuela.

– Yksi ehdoton suosikkipaikkani oli Angelin putoukset Venezuelassa. Olimme ystäväni kanssa ainoat, jotka majoittuivat Canaiman kansallispuistossa, mikä osoitti sen, miten paljon kriisi vaikutti maan turismiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Rakastin myös Pohjois-Pakistania: vuorten luonnollinen kauneus ja paikallisten ihmisten ystävällisyys olivat hämmästyttäviä. Maassa ei ole juurikaan turismia, sillä maasta on annettu negatiivinen kuva median kautta.

Matkustelu ei ole ajasta tai rahasta kiinni

Vaikka Lexie saavuttikin tavoitteensa, hän aikoo jatkaa matkustelua jatkossakin panostamalla ainutlaatuisiin matkakohteisiin. Nuori nainen aikoo julkaista myös kirjan, jossa hän kuvailee kokemuksiaan sekä saamiaan oppeja eri maailmankolkista.

Hän on pitänyt täsmällisesti kirjaa maailmanvalloitusmatkastaan Instagramissa häkellyttävän upeilla otoksilla. Hän haluaa esimerkillään innostaa ihmisiä tutkimaan maailmaa – se ei ole läheskään niin pelottava ja turvaton kuin media antaa ymmärtää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Moni haaveilee matkustelusta, mutta ei koskaan lähde maailmalle vedoten rahan ja ajan puutteeseen. Lexie on kuitenkin toista mieltä: matkustelu on vain järjestelykysymys.

– Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, neuvoni nuorille on se, että pystyt ihan mihin tahansa. Jos haluat matkustaa, sinun on priorisoitava elämä haaveesi mukaisesti. Joudut luultavasti tekemään uhrauksia, mutta jos todella haluat sitä, on vain ajan kysymys, koska pääset toteuttamaan sen, Lexie kannustaa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat