21.3.02 Forellia ja tomaattia uunissa
Helsingin messukeskuksessa Gastro 2002 -messuilla valittiin keskiviikkona 20.3. Suomen edustaja maailman arvostettuimpaan kokkikilpailuun, Bocuse d Or:iin. Suomesta Lyoniin lähtee ensi tammikuussa
G.W Sundmansista.
120-140 g:n nahaton pala/ruokailija forellia tai lohta
suolaa, valkopippuria
kirsikka- tai luumutomaatteja
keitettyjä latva-artisokkia tai säilöttyjä artisokan pohjia
1. Kalttaa tomaatit. Jos käytät luumutomaatteja, halkaise ne ja poista siemenet. Kypsennä tomaatteja hetki pannulla, jossa on tilkka öljyä tai kasvislientä. Varo kypsentämästä pehmeiksi.
2. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uunivuoka. Nosta tomaattia neljään kohtaan ja asettele lohipalat tomaattien päälle. Lämmitä myös artisokat vuoassa kalojen ympärillä.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa 7-8 minuuttia. Kala saa jäädä sisältä läpikuultavaksi ja meheväksi.
5. Tarjoa vermuttikastikkeen ja persiljapyreen kanssa. Voit tarjota lohen lisukkeeksi myös muita kasviksia tai esim perunaa.
Persiljapyree
1 puntti persiljaa
noin 30 g pinaattia
0,5 l kermaa
0,5 sitruunan kuori
0,5 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
1. Poista persiljasta varret ja ryöppää lehtiä 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja purista neste pois. Käsittele pinaatti samalla lailla.
2. Keitä kermaa kookon niin että sitä on jäljellä noin 2 dl.
3. Lisää raastettu sitruunan kuori, valkosipulia, persilja ja pinaatti kerman joukkoon. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa. Kuumenna sose ja mausta se.
Vermuttikastike
1-2 salottisipulia
1 1/4 dl valkoviiniä
1 1/4 dl kuivaa vermuttia
2 dl kalalientä
2 dl kermaa
pippuria, suolaa
1. Hienonna salottisipuli ja nosta se kattilaan. Lisää valkoviini ja vermutti ja keitä kokoon.
2. Lisää kalaliemi ja keitä taas kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon kunnes kastiketta on noin 2,5 dl. Mausta.
Uusimmat
-
10:15
Karri Kivi hämmästyi ensimmäisellä valmennuskurssilla, kun Jukka Jalonen astui esiin: "Ei katsonut kelloa"
-
10:03
Arttu Wiskari on tehnyt yli 200 dubbausroolia – ei yleensä esiinny omalla nimellään: "Olen aloittanut 9-vuotiaana"
-
10:01
Liverpoolin supertähti haluaa kostaa Real Madridille – eurojätit kohtaavat jälleen Mestarien liigan finaalissa: "Se oli urani pahin hetki"
-
09:43
Oletko maistanut? Klassikkodrinkistä povataan kesän hittijuomaa – sisältää mielipiteet jakavan koristeen
-
09:42
Ville Husso sai tahattoman sivalluksen – St. Louisin kapteeni purki pettymystään NHL-sarjan ratkaisevasta käänteestä
-
09:17
Jukka Jalonen itsevarmana – Leijonilla kivikova valtti MM-välierässä: "Se on meidän vahvuus"
-
09:00
Leijonat MM-välierässä – asiantuntijoilta vahvaa puhetta asetelmista: "Aika kovista kuopista on noustu"
-
08:58
Biden: Putin yritti "suomalaistaa" koko Euroopan turvallisuuspolitiikan – kävikin päinvastoin
-
08:51
Mediatiedot: Ukrainan entistä presidenttiä Poroshenkoa ei päästetty lähtemään maasta
-
08:46
Osa Severodonetskista Venäjän hallussa, Zelenskyi: Tilanne Donbassissa "hyvin vaikea" – MTV seuraa sotaa
-
08:42
Miami Heatin supertähti Jimmy Butler hirmuvireessä NBA:ssa – pakotti idän finaalit seiskapeliin
-
08:40
Jääkiekon MM-kisat lauantaina: Toistuuko tulikuuma kohtaaminen? Leijonat tavoittelee historiallista finaalipaikkaa
-
08:31
Mitkä kaikki ötökät pistävät? Vältä yleinen moka: "Leppäkertutkin purevat, jos…"
-
08:30
Näin USA sikaili Leijonia vastaan – muistatko vielä mitä tapahtui alkusarjassa?
-
08:17
Kotimaan matkailu löytyi uudelleen koronan myötä – Näitä asioita halutaan nyt mökin lisäksi: "Lomasta ei tingitä"
-
08:03
Marko Björs hämmentyi ohjelmansa saamasta huomiosta: "Silloin en voinut kuin itkeä"
-
08:02
Leijoniin liittyy hämmästyttävä fakta – tätä ei kovin usein näe MM-kisoissa
-
07:53
NYT: Bidenin hallinto on hyväksynyt raketinheittimien lähettämisen Ukrainaan
-
07:31
Mikko Manner esittää uudenlaisen vertauksen Leijonista – hurjaan slovakialaispurkaukseen Italiasta kumpuava vastaus
-
07:16
Valmentaja antaa kolme vinkkiä, joilla saat vatsarasvan palamaan kävelylenkillä
-
Lataa lisää