21.3.02 Forellia ja tomaattia uunissa
Helsingin messukeskuksessa Gastro 2002 -messuilla valittiin keskiviikkona 20.3. Suomen edustaja maailman arvostettuimpaan kokkikilpailuun, Bocuse d Or:iin. Suomesta Lyoniin lähtee ensi tammikuussa
G.W Sundmansista.
120-140 g:n nahaton pala/ruokailija forellia tai lohta
suolaa, valkopippuria
kirsikka- tai luumutomaatteja
keitettyjä latva-artisokkia tai säilöttyjä artisokan pohjia
1. Kalttaa tomaatit. Jos käytät luumutomaatteja, halkaise ne ja poista siemenet. Kypsennä tomaatteja hetki pannulla, jossa on tilkka öljyä tai kasvislientä. Varo kypsentämästä pehmeiksi.
2. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uunivuoka. Nosta tomaattia neljään kohtaan ja asettele lohipalat tomaattien päälle. Lämmitä myös artisokat vuoassa kalojen ympärillä.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa 7-8 minuuttia. Kala saa jäädä sisältä läpikuultavaksi ja meheväksi.
5. Tarjoa vermuttikastikkeen ja persiljapyreen kanssa. Voit tarjota lohen lisukkeeksi myös muita kasviksia tai esim perunaa.
Persiljapyree
1 puntti persiljaa
noin 30 g pinaattia
0,5 l kermaa
0,5 sitruunan kuori
0,5 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
1. Poista persiljasta varret ja ryöppää lehtiä 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja purista neste pois. Käsittele pinaatti samalla lailla.
2. Keitä kermaa kookon niin että sitä on jäljellä noin 2 dl.
3. Lisää raastettu sitruunan kuori, valkosipulia, persilja ja pinaatti kerman joukkoon. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa. Kuumenna sose ja mausta se.
Vermuttikastike
1-2 salottisipulia
1 1/4 dl valkoviiniä
1 1/4 dl kuivaa vermuttia
2 dl kalalientä
2 dl kermaa
pippuria, suolaa
1. Hienonna salottisipuli ja nosta se kattilaan. Lisää valkoviini ja vermutti ja keitä kokoon.
2. Lisää kalaliemi ja keitä taas kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon kunnes kastiketta on noin 2,5 dl. Mausta.
Uusimmat
-
07:02
Tiia Palmén muistaa ikuisesti tämän kohtaamisen Utöyan saaren järkyttävien tapahtumien yhteydessä
-
06:58
Leijonilla Tshekissä erityisen karvas MM-kokemus – Ville Peltosen kasvoilla järkytys: "Kaikki lukkoon sen jälkeen"
-
06:50
Työelämäasiantuntija: Alkoholin riskikäytön vaikutuksia saatetaan laittaa työpaikoilla väsymyksen piikkiin
-
06:35
"Ei ole kyse mistään perusteettomista saatavista" – näin kohusähköyhtiö vastaa
-
06:31
"Mun salivideoihin tullaan jatkuvasti kommentoimaan, että mene salille" – Veera tyrmää vääristyneen kuvan lihavista laiskoina sohvaperunoina
-
06:29
Kymmeniä tuhansia paennut kodeistaan tulvien takia Brasilian eteläosassa
-
06:18
Hamas-lähde: Äärijärjestö ei hyväksy aselepoa, jos Israelin sotatoimet eivät lopu
-
05:55
Aiheeton sähkölasku vei Leon iäkkään äidin kuormittavaan oikeustaisteluun – ei ollut koskaan edes yhtiön asiakas
-
23:22
Saamelaismuseo Siida on vuoden eurooppalainen museo
-
22:59
Loton miljoonat lähtivät jakoon! Tässä oikea rivi
-
22:25
Suomalaisheittäjä repäisi – kisasi eri lajeissa kahdella paikkakunnalla
-
22:21
Poliisi ottanut kiinni astalon kanssa riehuneen miehen Porin keskustassa
-
22:10
Oravat saattoivat tartuttaa keskiajalla briteille viheliäisen taudin
-
22:00
Erling Haaland ylsi tähän temppuun ensimmäisen kerran – maaleja paukkui solkenaan
-
21:50
Race Across the World Suomi -sarjan voittajat ovat selvillä: "Alussa yritimme aivan liikaa saada asioita selville"
-
21:48
Barcelona-konkarin rujo moka kostautui – Real Madrid on mestari
-
21:42
Markus Mäntykannas räväyttää: Säähän U-käännös! Mielenkiintoisin aika alkaa keskiviikkoiltana
-
21:22
Jesse Puljujärvi: Ymmärrän, jos minua ei valita MM-kisoihin
-
21:19
Mies uhkaili muita kirveellä julkisella rantasaunalla Helsingissä
-
21:14
Ruotsissa on nyt konkreettinen terrori-iskun uhka – tätä se tarkoittaa sinne matkustavalle
-
Lataa lisää