20-vuotias NHL-lupaus joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi – "Anteeksiantamatonta ja pelkurimaista"

NHL-seura New York Rangersin organisaatioon kuuluva puolustaja K'Andre Miller, 20, joutui perjantaina rasistisen hyökkäyksen kohteeksi.

Rangers järjesti perjantaina kannattajilleen videotapaamisen Millerin kanssa. Seura jakoi Twitter-tilillään linkin kokoussovellus Zoomiin, jossa 500 ensimmäistä osallistujaa pääsivät mukaan videoneuvotteluun Millerin kanssa ja esittämään tälle kysymyksiä.

Liikkuvan kuvan lisäksi Zoom-ruudulla näkyy myös chat-tyylinen keskustelukenttä, johon osallistujat voivat kirjoittaa kommentteja. Kun videoneuvottelu Millerin kanssa oli käynnissä, keskustelukenttään alkoi ilmestyä rasistisia kommentteja, joissa toistui ennen muuta yksi sana, jolla viitattiin Millerin ihonväriin.

Muun muassa USA Today kirjoittaa, että Millerin kasvoilta oli nähtävissä järkytys, kun hän huomasi rasistiset kommentit. Toisaalta sivusto ylistää sitä, että Miller yritti jatkaa videoneuvottelua normaalisti ja olla huomioimatta törkeitä viestejä.

Rangers tiedotti myöhemmin, että heidän käsityksensä mukaan videoneuvottelu kaapattiin. Toisaalta mahdollista on myös se, että asialla oli joku tai jotkut julkisen linkin käsiinsä saaneista, neuvotteluun osallistuneista henkilöistä. Tiettävästi törkyviestejä kirjoitettiin useammalla eri nimimerkillä.

FBI kertoi vasta maanantaina saaneensa useita huolestuneita viestejä Zoom-sovelluksen turvallisuudesta. Vastaavaa häiriköintiä, niin sanottua Zoombombingia, on koettu monissa muissakin neuvotteluissa, ja useimmiten häiriköinti on ollut juuri rasistista kielenkäyttöä tai pornoon liittyvän materiaalin jakamista.

Niin Rangers, NHL kuin Millerin kanssapelaajat tuomitsivat perjantain tapahtumat jyrkästi.

– Olimme kauhistuneita tällaisesta käytöksestä, jolla ei ole minkäänlaista sijaa verkossa, jäällä tai missään muuallakaan. Tutkimme tapausta, Rangers kommentoi tiedotteessaan.

– Se henkilö, joka oli tämän halveksittavan teon taustalla, ei ole millään tavalla NHL-fani tai tervetullut jääkiekkoyhteisöön. Kukaan ei ansaitse näin kamalaa kohtelua, ja liigamme ei suvaitse sellaista. Tuomitsemme tämän kuvottavan käytöksen yhdessä Rangersin kanssa, NHL komppasi. 

– Tämä oli anteeksiantamatonta ja pelkurimaista. Rasismilla ei ole sijaa jääkiekkoyhteisössä tai muuallakaan maailmassa. K'Andre, odotamme innolla sitä, että liityt Rangersiin, ja minä odotan innolla sitä, että saan sinusta joukkuekaverini, Rangers-pakki Jacob Troubatviittasi.

Miller allekirjoitti Rangersin kanssa maaliskuun puolivälissä kolmivuotisen, 3,825 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Sopimus astuu voimaan ensi kaudesta ja päättyy kauteen 2022–2023. Kaksi viime kautta yliopistosarja NCAA:ssa pelannut Miller on Rangersin ykköskierroksen varaus (#22) vuodelta 2018.

Millerin palkintokaapista löytyy sekä alle 18-vuotiaiden (2018) että alle 20-vuotiaiden (2019) MM-hopea. USA taipui molemmilla kerroilla Suomelle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja