2.11. Halloumibroileri ja linssisalaattia

Halloumibroileri

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 pkt n. 250 g halloumijuustoa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 2 rkl mantelilastuja
  • nippu tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • voita paistamiseen
  • 2 dl valkoviiniä

Raasta halloumijuusto. Silppua sipuli ja basilika. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita juustoraaste, sipuli, basilika, mantelilastut, sitruunankuori ja -mehu keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa broileriin tasku, täytä tasku täytteellä ja sulje cocktailtikulla. Paista broilerit nopeasti pannulla voissa kauniin värisiksi ja nosta uunivuokaan. Kaada pohjalle valkoviiniä ja nosta 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Linssisalaatti

  • 3 dl ruskeita tai vihreitä linssejä
  • 2 punasipulia
  • Kastike:
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunan mehu
  • nippu persiljaa
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl valkoista balsamicoa
  • sormisuolaa
  • mustapippurirouhetta

Keitä linssit ohjeen mukaan. Huuhtele ja jäähdytä. Silppua punasipuli hienoksi. Sekoita sipulit linssien joukkoon.

Valmista kastike:
Hienonna valkosipulinkynnet, purista sitruunoista mehu ja hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja kaada linssien joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile täytettyjen broilerinfileiden kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat