193-senttinen nainen kertoo, miten pituus vaikuttaa elämään – on aina tapaillut itseään lyhyempiä miehiä: ”Pidemmät miehet vaikuttivat hermostuneilta”

Karsastatko ulkonäköäsi? Älä opeta lapsiasi samaan:"Aikuisille tuhannen taalan paikka" 1:47
Karsastatko ulkonäköäsi? Näin et opeta lapsiasi samaan.

193-senttinen kanadalaisnainen kertoo, miten pituus vaikuttaa hänen elämäänsä. Naisen tarinasta kertoo muun muassa Metro-sivusto.

Torontossa asuva Emerald Van Langen, 32, on aina halunnut olla pidempi kuin 190-senttiset isosiskonsa. Toiveensa toteuttaakseen hän pysyi erossa esimerkiksi virvoitusjuomista, kahvista ja tupakasta, joiden oli kuullut huhuttavan hidastavan pituuskasvua.

Liekö vippaskonsteista ollut apua tai ei, ainakin Emerald kasvoi siskojaan pidemmäksi. Hänen varrellaan on pituutta 193 senttimetriä.

Pituudesta on hyötyä mallin töissä ja korkealla kurkotellessa, mutta erityisesti rakkauselämään naisen pituus voi vaikuttaa häiritsevästi.

Emerald. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lyhyemmät miehet kiinnostavat pitkiä enemmän

Emerald kertoo, että on aina pitänyt lyhyemmistä miehistä. Hän on ollut 11 vuotta yhdessä 177-senttisen aviomiehensä kanssa. 

– Ennen kun tapasimme en seurustellut, mutta tapailin vain lyhyempiä, alle 180 senttisiä, miehiä, Emerald sanoo. 

– Pidemmät miehet vaikuttivat hermostuneilta, koska olin pidempi kuin he.

Joillekin miehille pitkä nainen vaikuttaa olevan fetissi. Emerald kertoo saaneensa asiattomia yksityisviestejä, joissa miehet pyytävät häneltä tuhmia videoita tai kertovat haluavansa kiivetä häntä pitkin päästäkseen tositoimiin.

Pituudesta huutelu ärsyttää

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Pituus vaikuttaa elämään muutenkin kuin miesrintamalla. Koulussa Emerald tunsi olonsa välillä hieman kiusaantuneeksi, ja hän kyyristyi kuvissa näyttääkseen lyhyemmältä. Muut vitsailivat, että tytön pitäisi mennä koripallojoukkueeseen.

Edelleen pituudesta huomautteleminen asiattomasti ärsyttää Emeraldia. Toisinaan tuntemattomat huutelevat kysyäkseen, kuinka pitkä nainen on, mikä häiritsee häntä. Parempi olisi vaan tulla suoraan puhumaan.

Pituudesta on kuitenkin myös hyötyä. Emerald yltää kurkottamaan ylhäällä oleviin varastotiloihin kotonaan ilman apuvälineitä. Vaatteita hän on oppinut löytämään pitkille naisille tarkoitetuista liikkeistä. Häämekko hänen tuli tosin käyttää ompelijan kautta, sillä puku oli liian lyhyt.

Uusien ihmisten tapaamisesta ja matkustamisesta kiinnostunut Emerald hyötyy pituudestaan myös mallin työssä – joskin osa työantajista kertoi hänen olevan jopa "liian pitkä".

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Metro, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat