Lewis Hamilton laukoi erikoisen kommentin omasta pomostaan – joutui nyt paikkailemaan sanomisiaan

MM-sarjaa johtava Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton tykitti hivenen erikoisen kommentin Ranskan GP:n jälkeen, kun häneltä kysyttiin siitä, voisiko hänen oma pomonsa Toto Wolff olla sopiva nimi F1-sarjan johtajapestiin. Nyt Hamilton sai paikkailla sanomisiaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tapauksen tausta liittyy siihen, että F1-sarjan toimitusjohtajan Chase Careyn ja F1:n oikeudet omistavan Liberty Median välinen sopimus päättyy vuonna 2020. Careyn korvaajapyörittelyissä nimenomaan Wolffin nimi on tullut isosti esille.

Tähän liittyen Hamilton laukoi erikoisen kommentin Ranskan GP:n jälkeen.

Hamilton puhui kansainvälisen autoliiton FIA:n nykyisestä presidentistä Jean Todtista, joka tuli tutuksi Ferrarin menestyksekkäänä tallipäällikkönä.

– Tiedän, miten arvostettu ja kova tekijä hän on, mutta hän oli niin kauan punaisessa tiimissä, että kun hän aamulla herää ja vaihtoehtoina on joko punainen t-paita tai harmaa t-paita, niin hän valitsee varmasti punaisen, Hamilton totesi Reutersin mukaan, viitaten Ferrarin ja Mercedeksen väreihin.

– Ihan samalla tavalla kun minä herään ja näen numeron 44 (hänen käyttämä numero) tai numeron 6 (ex-tallikaverinsa Nico Rosbergin numero), otan 44:n. Toto on ollut Mercedeksellä hyvin, hyvin pitkään.

– Mielestäni paras vaihtoehto olisi valita joku ulkopuolinen, joka on mahdollisimman neutraali, Hamilton lateli viikko sitten.

Nyt?

– Olen ollut ristiriidan keskellä viime päivät. Annoin kommentin ja en usko, että minut ymmärrettiin ihan oikein, Hamilton aloitti paikkailun.

– Muutaman viime päivän aikana olen miettinyt itsekseni sitä, että jos lajin johtoon tuodaan joku, joka ei tiedä niin paljoa formuloista, niin en tiedä onko se oikea suunta.

– Uskon, että Toto voisi tehdä aika upeaa työtä, Hamilton totesi.

Koko johtajavalinta on ollut isosti tapetilla, sillä vuoden 2020 jälkeen F1-sarjassa on tarkoitus tehdä todella merkittäviä sääntömuutoksia, joilla Liberty Media yrittää tasoittaa eroja isojen tallien ja pienempien tahojen välillä.

Wolff on toiminut Mercedeksen tallipäällikkönä vuodesta 2014 lähtien. Tuon jälkeen saksalaistalli on dominoinut selvästi F1-sarjaa.

Lue myös:

    Uusimmat