Lewis Hamilton täräytti rajua tekstiä F1-sarjasta – vaatii muutoksia: "Näin tämä ei voi mennä"

Tällä hetkellä MM-sarjaa johtava brittikuski Lewis Hamilton tykitti varsin kovaa tekstiä nykyformuloista ja siitä, miten yhä nuoremmat kuljettajat nousevat nopeasti parrasvaloihin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Monacon GP suorana 23.-26.5.
To: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Monacon GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Viime vuosien aikana muun muassa Max Verstappen ja Charles Leclerc ovat päässeet jo nuorella iällä F1-kärkitalleihin. Uusina kuskeina sarjaan on liittynyt mukaan myös muun muassa 19-vuotias Lando Norris.

Hamilton otti kantaa aiheeseen, kun hän puhui F1-sarjassa tehtävistä dopingtesteistä. Hamilton avautui siitä, miten vaativa F1 on kilpailijoille.

– Kyse ei ole siitä, että tämä olisi laji, jossa ei tarvitsisi tehdä mitään. Ei tässä tarvita mitään verietua sun muuta. Ei tässä ole kyse väsymyksestä. Rehellisesti sanottuna autot eivät ole tarpeeksi vaikeita ajettaviksi – niiden pitäisi olla huomattavasti fyysisesti vaativampia, Hamilton täräytti Autosportin mukaan.

Viime vuosina tiuhaan tahtiin maailmanmestaruuksia napannut Hamilton ehdotti varsin suoria muutoksia.

– Mielestäni vuonna 2021 heidän pitää luopua tietyistä avuista. Vähentää ohjaustehostimen vaikutusta – esimerkiksi. Kisojen jälkeen pitäisi olla fyysisesti aivan loppu – mielestäni se on se, miten tämän lajin pitäisi mennä.

– Esimerkiksi tennispelaajat ovat aivan puhki pelien jälkeen – varsinkin jos matsit ovat kestäneet neljä tuntia. Pyöräilijät ovat varmaan aivan kuolleita Tour de Francen jälkimainingeissa. Se on se, mitä tämän pitäisi olla.

– Fyysisesti F1-autojen ajaminen on yhä helpompaa ja helpompaa. Siksi näemme, miten 18-vuotiaat voivat tuosta noin vain hypätä mukaan ilman ongelmia. Näin tämä ei voi mennä, Hamilton latasi.

Brittikuski painotti kovilla kommenteillaan sitä, miten minkäänlaisesta dopingista tai väärinkäytöksestä ei ole hänen mukaansa mitään hyötyä.

– Kukaan ei huijaa, mutta ei tässä ole myöskään mitään sellaista, mistä saisi etua. Kyse on vain normaalista harjoittelusta ja siitä, että pysyy terveenä, Hamilton mietti.  

Lue myös:

    Uusimmat