19.9. Omenamaustekakku

Omenamaustekakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4-5 mehukasta omenaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 sitruuna

Sekoita inkivääri, kaneli, sitruunan raastettu kuori sekä mehu kulhossa ja lisää joukkoon kuoritut sekä pieniksi lohkotut omenat. Anna maustua. Vatkaa voi sekä sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti. Kaada 2/3 osaa taikinasta vuokaan ja lisää päälle maustuneet omenalohkot. Lisää loppu taikinasta ja paista kakkua 175 asteissa uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun kakkuun ei enää tartu taikinaa, se on kypsä. Tarjoa mehukas kakku vaniljavaahdon kera.

Lue myös:

    Uusimmat