Mainos

18-vuotias lukiolainen avautuu laiva-ahdistelusta HS:ssa: Risteilyt tuntuvat pahimmillaan naurettavalta kissa ja hiiri -leikiltä

Helsinkiläinen lukiolaistyttö ilmaisee Helsingin Sanomien mielipidepalstalla huolensa risteilyillä tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä. Naisen mukaan laivoilla tuntuu vallitsevan omanlainen bilekulttuuri, jossa ahdistelu on aivan omassa luokassaan.

– Avomerellä, tällä ihmeellisellä vyöhykkeellä, viinan- ja naisennälässä ei tunneta rajoja eikä toisiin kohdistuvasta ahdistelusta koidu seurauksia, hän kirjoittaa. 

Hän kirjoittaa todistaneensa, kuinka monille miesseu­rueille koko reissun tarkoitus on näyttänyt olevan nuorten tyttöjen ahdistelu ja häirintä.

– Risteilyt tuntuvat pahimmillaan naurettavalta kissa ja hiiri -leikiltä, jossa kysymys on lähinnä siitä, kuinka moneen tyttöön miesjoukkio ehtii käydä käsiksi ennen maihinnousua.

Naisen mukaan abiristeilyllä aikaa meni valtavasti oman ja ystävien turvallisuuden varmistamiseen. Hänen mukaansa laivayhtiöiden pitäisi miettiä, millä tavalla ne voisivat puuttua häirintään ja ahdisteluun. 

Hän syyttää laivojen suhtautumista välinpitämättömäksi. 

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd sanoo Helsingin Sanomien artikkelissa, että yhtiön on hyvin vaikea puuttua kahden ihmisen väliseen tilanteeseen varsinkin, jos siitä ei ilmoiteta. Hän pitää hyvänä, että asia otetaan esille myös laivamatkustamisessa.

Tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström Viking Linelta sanoo, että kynnys yhteiskunnassa ylipäänsä ilmoittaa ahdistelusta on madaltunut #metoo-kampanjan jälkeen.

– Heti pitää ottaa yhteyttä meidän henkilökuntaan. Meillä on järjestyksenvalvojia, jotka kiertävät laivaa vuorokauden ympäri, hän sanoo HS:ssä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.