Mainos

Poliisi: Abiristeilyllä lukiolaisia uhkailleista miehistä on tehty rikosilmoitus

Helsingin poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että abiristeilyllä tapahtunut ja julkisuudessa esillä ollut kahnaus on heillä tutkinnassa.

Aikuisten suomalaismiesten raivon kohteen ollut nuori on poliisin mukaan tehnyt rikosilmoituksen ja tapausta tutkitaan tällä hetkellä laittomana uhkauksena.

Tapaus nousi esiin, kun risteilylle osallistunut abiturientti kirjoitti kokemuksistaan Facebookiin. Lukiolainen kertoi joutuneensa risteilyllä 8. joulukuuta uhkaavaan tilanteeseen, jota ei hänen mielestään hoidettu asianmukaisesti.

Kyseessä ei ollut perinteinen abiristeily siinä mielessä, että mukana oli abiturienttiryhmän lisäksi myös muita laivamatkustajia.

Vartijat eivät lukiolaisen mukaan olleet ottaneet laivalla tapelleita riehujia kiinni, vaan miehet olivat häiriköineet ja uhkailleet lukiolaisia useaan otteeseen. Abi kirjoitti myös laivan vartijan käyneen häneen käsiksi ja syytti miesten ahdistelleen abiturienttiryhmän tyttöjä.

"Vastaavat tilanteet harvinaisia"

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että laivahenkilökunta ei saanut ilmoituksia ahdistelusta. Sen sijaan kolmikymppisten suomalaishäiriköiden ryhmä rauhoitettiin ensin puhumalla ja otettiin myöhemmin laivalla kiinni. Heidät luovutettiin Ruotsin poliisille laivan saavuttua seuraavana aamuna Tukholmaan.

Nöjdin mukaan laivalla säilöön otetut luovutetaan poliisille aina seuraavassa satamassa, ja tällä kertaa se oli Ruotsin puolella.

Nöjdin mukaan vastaavat tilanteet ovat harvinaisia. Silja Linen laivoilla matkustaa joka vuosi 9 miljoonaa ihmistä, ja Suomesta liikennöi yhteensä seitsemän laivaa. Satamissa poliisille luovutetaan säilöön otettuja henkilöitä Nöjdin mukaan arviolta joitakin kymmeniä vuodessa yhteensä kaikilta laivoilta.

– Totta kai kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, mutta matkustajamäärään nähden tosi harvinaisia ovat näin levottomat illat, Nöjd sanoo MTV Uutisille.

Nöjdin mukaan laivan järjestysmiehet joutuivat puuttumaan myös lukiolaisryhmän toimintaan risteilyn aikana. Hänen mukaansa järjestysmiehet toimivat tilanteissa oikein ja ohjeiden mukaan.

Myös kokemuksistaan kirjoittaneeseen abiturienttiin on oltu yhteydessä ja käyty Nöjdin mukaan keskustelua hyvässä hengessä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.