18-vuotias ei tiennyt olevansa raskaana – rankoista treeneistä suoraan synnytyssaliin: "Minulla oli seitsemän tuntia aikaa käsittää, että minusta oli tulossa äiti"

Milloin pitäisi havahtua perheen perustamiseen? 0:52
Milloin olisi korkea aika havahtua perustamaan perhe?

18-vuotias opiskelija ei tiennyt olevansa raskaana, ennen kuin urheilutreenien jälkeen tuli kiireesti lähtö synnytyssairaalaan. Piiloraskaudesta uutisoi muun muassa Daily Mail -sivusto.

18-vuotias brittiläinen Beth Martin koki elämänsä yllätyksen, kun hän kuuli olevansa raskaana ja joutui lähtemään rankkojen urheilutreenien jälkeen synnyttämään. Tytöllä ei ollut ollut aavistustakaan siitä, että hän odotti lasta.

Kipu johtuikin synnytyksestä

Rajavartioviranomaiseksi kouluttautumassa ollut nuori nainen oli juuri vetänyt läpi tiukat koulutukseen liittyvät viikottaiset urheilutreenit, kun hänen vatsassaan alkoi tuntua viiltävää kipua. Hän soitti hätäkeskukseen ja kysyi neuvoa tilanteeseen.

Kun puheluun vastannut henkilö tajusi, että Bethilla tuli vuotoa, hän totesi tämän olevan raskaana. Tyttö lähetettiin kiireesti sairaalaan.

– Hoitaja sanoi saman tien, että näytin siltä kuin olisin raskaana. Sain kuulla, että synnytys oli ollut käynnissä 69 tuntia, Beth kertoo Daily Mailille.

– Minulla oli seitsemän tuntia aikaa käsittää se tosiasia, että minusta oli tulossa äiti, Beth muistelee.

Pikkuinen Maizie syntyi 76 tuntia kestäneen synnytyksen jälkeen. Hän painoi noin 3,3 kiloa.

Piiloraskaus

Daily Mail -sivusto kertoo, että kyseessä oli niin sanottu piiloraskaus. Nyt seitsemän kuukauden ikäinen Maizie oli kasvanut Bethin kylkiluiden takana, minkä vuoksi Bethille ei ollut kasvanut vauvamahaa. 

Beth ei ollut huomannut ulkonäössään muutoksia. Hän oli edelleen hyvässä fyysisessä kunnossa, vaikka painoa olikin tullut hieman lisää.

Hän oli tosin alkanut hengästyä helposti, mutta hän oli ajatellut väsymyksen johtuvan rankoista treeneistä. Koulutukseen kuului nimittäin 70 tuntia liikuntaa joka viikko.

Supistuksista johtuneen kivun hän oli uskonut johtuvan ärtyneen suolen oireyhtymästä. Hänen tekemänsä raskaustestit olivat näyttäneet negatiivista, joten hän ei ollut osannut epäillä mitään.

Myös perhe järkyttyi

Bethillä on kaksi isoveljeä. He luulivat, että tyttö vitsaili, kun kertoi synnytyksestä.

– En koskaan halunnut lapsia, mutta nyt en voisi kuvitella elämääni ilman häntä, Beth kertoo.

Beth kertoo, että hänen isänsä oli hyvin iloinen kuultuaan uutisen. Äiti oli ensin järkyttynyt, mutta yhtyi sitten iloon.

Tytön isäksi paljastui Bethin silloinen poikaystävä.

Palasi kouluun ja töihin

Beth palasi collegeen syyskuussa suorittamaan kurssit loppuun. Kolme kuukautta kestäneen äitisyloman jälkeen hän palasi töihin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Halusin näyttää muille, mitä muutakin voin saavuttaa. Olen valmis mihin tahansa

Lue myös:

    Uusimmat